fostul subprefect florin orlățan, condamnat la închisoare în dosarul licitațiilor trucate de la ocna sibiului. el și încă patru foști angajați ai primăriei!

besoiu-psd-sibiu-olratanActualul președinte executiv al PSD-ului și totodată fost subprefect al Sibiului, Florin Orlățan (foto stânga) și alți  cinci foşti angajaţi ai primăriei din Ocna Sibiului, respectiv Constantin Ciocoiu Muntiu, Florin Orlăţan, Gheorghe Banciu, Ioan Cristea şi Ioan Besoiu, au fost condamnați la câte 2 ani și opt luni de închisoare.

Este vorba de pedepse cu  suspendare și care nu sunt definitive.
Iată pe scurt sentințele condamnaților în acest proces:
În temeiul art. 297 alin. 1 Cp raportat la art. 132 din Legea nr. 78/2000 (după modificarea din 01.02.2014) cu aplicarea art. 5 Cp, condamnă pe inculpatul ORLĂŢAN IOAN FLORIN, trimis în judecată în stare de libertate, la pedeapsa închisorii de 2 ani şi 8 luni pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor prin obţinerea unui folos necuvenit faţă de o altă persoană.

În temeiul art. 297 alin. 1 Cp raportat la art. 132 din Legea nr. 78/2000 (după modificarea din 01.02.2014) cu aplicarea art. 5 Cp, condamnă pe inculpatul CIOCOIU MUNTIU CONSTANTIN, la pedeapsa închisorii de 2 ani şi 8 luni pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor prin obţinerea unui folos necuvenit faţă de o altă persoană

În temeiul art. 297 alin. 1 Cp raportat la art. 132 din Legea nr. 78/2000 (după modificarea din 01.02.2014) cu aplicarea art. 5 Cp, condamnă pe inculpatul CRISTEA IOAN, trimis în judecată în stare de libertate, la pedeapsa închisorii de 2 ani şi 8 luni pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor prin obţinerea unui folos necuvenit faţă de o altă persoană

În temeiul art. 48 alin. 1 Cp raportat la art. 297 alin. 1 Cp şi la art. 132 din Legea nr. 78/2000 (după modificarea din 01.02.2014) cu aplicarea art. 5 Cp, condamnă pe inculpatul BESOIU IOAN PETRU, trimis în judecată în stare de libertate, la pedeapsa închisorii de 2 ani şi 8 luni pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la abuz în serviciu contra intereselor persoanelor prin obţinerea unui folos necuvenit faţă de o altă persoană.

În temeiul art. 297 alin. 1 Cp raportat la art. 132 din Legea nr. 78/2000 (după modificarea din 01.02.2014) cu aplicarea art. 5 Cp, condamnă pe inculpatul BANCIU GHEORGHE, trimis în judecată în stare de libertate, la pedeapsa închisorii de 2 ani şi 8 luni pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor prin obţinerea unui folos necuvenit faţă de o altă persoană.

”Cu referire la infracţiunea de abuz în serviciu în varianta obţinerii pentru sine sau pentru altul a unui avantaj patrimonial, s-a reţinut că inculpaţii Ciocoiu Muntiu Constantin, Banciu Gheorghe, Orlăţan Florin şi Cristea Ioan în calitate de funcţionari publici în cadrul Consiliului Local Ocna Sibiului şi membri într-o comisie de licitaţie constituită la nivelul acestui consiliu, în vederea concesionării a şase parcele de teren proprietate publică, în perioada noiembrie – decembrie 2011, cu ştiinţă şi-au încălcat atribuţiile de serviciu privind desfăşurarea lucrărilor acestei comisii, cauzând astfel o vătămare intereselor legitime ale unuia dintre participanţii la licitaţie şi totodată obţinerea de către alţi doi participanţi a unor avantaje necuvenite”, spuneau cei de la parchet într-un comunicat de presă, conform adevarul.ro.

Ultima oră

Comentariul meu