sibiul a pierdut greu la cluj. csu a evoluat bine în derbiul ardealului!

hardy csu sibiuCSU Sibiu a pierdut sâmbătă seară în deplasarea de la Cluj, la capătul unui meci în care au evoluat excelent în primele 10 minute, dar s-au stins încet la final. Gazdele de la ”U” s-au impus cu 77-74 (14-22,28-19, 14-14,21-19). Fleșeriu spune că jocul echipei sale a fost ”ca o victorie”.

CSU Sibiu a început ca din trombă meciul de la Cluj, gazdele crezând probabil că jucătorii lui Fleșeriu vor fi victimă sigură, așa cum s-a întâmplat în runda trecută, când Sibiul a pierdut clar acasă cu Steaua.
Tehnicianul lui CSU a fost inspirat și a mizat pe un joc bun al lui Lalovic împotriva fostei sale echipe și i-a ieșit în mare parte mutarea. Hardy a fost din nou vioara întâi și a jucat excelent, dar din păcate Gilbert a jucat șters, iar Klassen nu și-a depășit condiția de jucător modest. Calotă a evoluat și el șters, dar mult mai bine decât a făcut-o cu Steaua.
De partea cealaltă Clujul a mizat pe evoluțiile lui Adamovic și Dykes, primul reușind să înscrie numai puțin de 23 de puncte. Gazdele s-au desprins de CSU la jumătatea ultimului sfert, iar sibienii nu au mai putut să remonteze diferența, pierzând până la urmă cu 77-74.
În etapa următoare,  CSU  Atlassib Sibiu primește vizita celor la Mureș,  sâmbătă,  24 octombrie 2015, de la ora 18:00.

CSU Sibiu: Hardy 18, Lalovic 14, Calota 10, Paul 9, Harrison 8, Gilbert 6, Klassen 5, Paun 4.

Fleșeriu vede înfrângerea ca pe o victorie
La finalul meciului, antrenorul principal al lui CSU Sibiu a declarat că înfrângerea de la Cluj e ca și o victorie, pentru că jucătorii au jucat în sfârșit așa cum își dorește. “Sunt mulțumit ca in sfârșit jucătorii au înțeles ce înseamnă spiritul CSU Sibiu, si s-a vazut ca au reusit sa puna și inima și sufletul in acest meci, chiar daca unii, accidentați fiind și fără acceptul medicului, au jucat. Totuși trebuie sa reparam multele greșeli pe care le avem în joc și care ne împiedică sa castigam meciuri de acest gen. Ma refer la faptul ca trebuie sa limitam numarul de turnover-uri si sa marcam în  situațiile de aruncare deschisa. Așa  cum am spus și înainte de meci, echipa nu se formează peste noapte și, pentru a fi cu adevarat ceea ce suporterii noștri asteapta de la noi, avem nevoie de mai multa inteligenta în joc in atac și agresivitate mai mare in apărare”, a spus Dan Fleșeriu.

Țenter și-a ”urecheat” jucătorii la pauză
După meci Țenter a declarat conform u-bt.ro, că echipa sa a arătat caracter și a reușit să revină în joc, după un prim sfert dezastros. ”O victorie importantă. Începem cam greu meciurile de acasă, jucăm mai relaxați în deplasare. Primul sfert a fost deplorabil din punctul de vedere al intensității. Sferturile 2, 3 și 4 au fost câștigate, în mod normal acela trebuie să fie efortul nostru. Nici în sfertul al doilea nu am jucat chiar ce trebuia, am reușit doar să egalăm, să conducem cu un punct. Mă bucur pentru această victorie pentru că echipa a arătat caracter în condiții foarte grele și vreau să îi felicit pe jucătorii de la Sibiu pentru efortul și evoluția lor. La pauză le-am spus băieților că nu e normal ceea ce facem, baschetul pe care îl jucăm nu reprezintă ceea ce facem în mod normal și că trebuie să schimbăm acest lucru. Până la urmă am câștigat, dar avem multe de pus la punct”, a spus Marcel Țenter, antrenor principal la U Cluj.
Foto: csusibiu.ro

Ultima oră

Comentariul meu