1

Pe pagina de Facebook a Primăriei Sibiu a apărut un anunţ mai puţin obişnuit.

“Vă rugăm NU aruncați deșeurile menajere în coșurile de gunoi stradale! Primăria Sibiu face acest apel în contextul în care, așa cum imaginile o arată, întâlnim în oraș cazuri în care coșurile de gunoi stradale sunt pline de saci cu deșeuri menajere, creând un aspect neplăcut întregii zone. Conform contractului de salubritate încheiat de municipalitate, coșurile de gunoi stradale sunt curățate o dată pe zi, iar Primăria Sibiu monitorizează respectarea acestor programe.
Prin urmare, vă rugăm să contribuiți la aspectul zonei în care locuiți, aruncând deșeurile menajere în containerele destinate acestora, amplasate în conformitate cu contractele încheiate între locatari și firmele de salubritate.
Cu toții ne dorim un oraș curat! Vă mulțumim pentru înțelegere!”, scrie pe pagina de Facebook a Primăriei Sibiu.


O parte dintre prietenii de pe pagina virtuală salută iniţiativa Primăriei de a atrage atenţia celor care aruncă gunoiul în pubelele greşite. “Felicitari pentru initiativa! Trebuia sa fim toti civilizati!”, scrie unul dintre internauţi. “e mai usor sa arunci gunoiul langa casa…sau pe geam…intre masini sau in zona verde…decat sa faci cativa pasi pana la ghena…si acolo…de ce sa il atuncam in tomberon…cand putem sa il lasam langa sau pe zid….”, scrie un alt prieten virtual al Primăriei Sibiu.
Alţii însă condamnă autorităţile locale pentru că nu amplasează mai multe pubele, alţii că sunt prea multe pe metru pătrat “Si containere de gunoi amplasate pe trotuar si in spatele lor sfidator ……..ingradit un spatiu foarte generos cu rosi ceapa ….etc……pe domeniul public ! Si primaria nu vrea sa vada sunt mamici care au trimis sesizari scrisori pentru a se amenaja un parc pentru micutii lor care au in jur numai betoane …dar la fel primaria nu vrea sa vada Sase containere de gunoi troneaza pe trotuar in intrarea Aleea Pajistei in Turnisor .Tu ca si pieton efectiv mergi pe carosabil ptr ca trotuarul este ocupat ! Este foarte urat si umilitor …..nu sunt singura nemultumita ,sunt o multime de locatari din zona extinsa nu numai Aleea Pajistei Oare ce ar fii ca din cei un milion de turisti straini care viziteaza Sibiul macar cativa sa viziteze si aceasta parte a orasului ?”

Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu

  1. felicitari strandului care vad ca e foarte bine reprezentat!
    ..si pubela de gunoi e la nici 100m departare