Vecinatate activa afis 17 31 oct

Proiectul „Vecinătatea activă” ajunge în Cartierul Ştrand. Proiectul promoveaza initiativa, implicarea si voluntariatul actorilor sociali din cartierul Strand  in activitati comunitare. Iniţiatorii proiectului îşi propun  schimbarea mentalitatii ca totul trebuie facut de catre autoritatile publice si constientizarea  beneficiilor asocierii, implicarii si voluntariatului in rezolvarea unor probleme sociale specifice.

Proiectul urmareste exact acest lucru: cresterea calitatii vietii pentru toti membri micro-comunitatii, crearea si cresterea capacitatii acestora de a fi proactivi. Altfel spus, proiectul are ca finalitate cresterea capacitatii oamenilor de a rezolva problemele cu care se confrunta la nivel local prin actiune comuna, utilizand eficient si responsabil resursele de care dispun.

Metodologia prin care proiectul va contribui la dezvoltarea si implicarea micro-comunitatii se bazeaza pe invatarea experientiala. Practic, membri comunitatii participa la actiuni de informare, constientizare si mai apoi depistare si implicare in problemele reale ale micro-comunitatii. Actiunile vor fi coordonate si supravegheate de catre Asociatia SIBIU 1191 si sunt cuprinse in Agenda Comunitatii Primariei municipiului Sibiu pentru anul 2015.

In datele de 17 octombrie 2015 si 31 octombrie 2015, intre orele 09.00-16.00 se vor desfasura activitati pe cele 3 strazi cuprinse in proiect : strada Vasile Carlova, strada Bihorului si strada Hategului.

Activitatile desfasurate vor fi cele stabilite in urma analizei realizate de catre grupurile de lucru formate din locuitorii cartierului, ceea ce considera ca sunt foarte importante pentru comunitatea lor, vor fi actiuni la care sa participe cu mic si mare – toaletarea zonelor verzi din cartier, marcaarea strazilor, colectarea selectiva a deseurilor, curatenia generala de toamna pe strada, amplasarea de cosuri mici de gunoaie in zonele aglomerate, curatarea stalpilor de afisele lipite, amplasarea de bancute in fata blocurilor ,etc

Invitam pe toti cei care doresc sa se alature demersului nostru sa se inscrie pe pagina de Facebook , site sibiu1191.ro sau la telefon 0741.246502, iar la finalul activitatilor vom avea o tombola cu 3 premii pentru participantii la actiune.

La finalul activitatilor ne vom bucura si de un program artistic (Fanfara din Sibiu) in Parcul Strand oferit atat pentru cei care au participat la activitate dar si pentru locuitorii cartierului Strand.

NU MAI ASTEPTATI SA CURETE ALTII, HAIDETI SA O FACEM NOI !!! VINO sambata, 17 octombrie 2015 de la ora 09.00 pe strazile V. Carlova, Hategului si Bihorului , din cartierul Strand , sa aratam ca se poate si ALTFEL !!!

 

 

 

 

 

 

 

Ultima oră

Comentariul meu