dsc_6224

Cantina universităţii „Lucian Blaga” asigură masa pentru 300-400 de studenţi în fiecare zi. Pentru ca iarna să nu fie o problemă din punctul de vedere al garniturii oferite studenţilor, angajaţii iau măsuri din timp. Aşa că, deja, cămara este plină de murături. De aproape 2 tone de murături, mai exact. Anul acesta, pregătirea murăturilor a început undeva la sfârșitul lunii august, iar în cămară au ”poposit”, în total, 1740 kg de murături. ”Toate acestea nu ne vor ajunge decât până în primăvară, probabil prin luna martie. După ce le vom epuiza, vom trece pe salate din legume proaspete”, explică Mărioara Tâlvan, şefa cantinei. În acest moment și-au găsit locul în cămară: gogonele – 200 kg., castraveți – 200 kg., gogoșari – 130 kg. ardei cu varză – 100 kg., ardei iute – 50 kg, vinete – 180 kg., ardei capia copt – 200 kg. zacuscă, ghiveci orez cu legume și ghiveci cu legume – 200 borcane (160 kg.), varză murată – 500 kg. și tarhon în oțet – 20 kg.

Fără îndoială, cel mai folosit produs al cantinei este cartoful. Pregătit sub diferite forme, cantitatea zilnică ce se consumă este, în medie, de 200 kg.. Stocul se face, de asemenea, înaintea începerii anului universitar, când se achiziționează 25 tone.

Cei care aleg să ia masa la cantina ULBS nu trebuie să scoată din buzunar mai mult de 15-20 lei, pentru un prânz consistent. În fiecare zi există meniul zilei, care include ciorbă, fel principal cu garnitură și salată și un desert, iar prețul este de 10 lei. ”Studenții pot să aleagă și la liber, din meniu, dar chiar și așa, prețul nu este cu mult mai mare, aproximativ 15 lei”, explică Mărioara Tâlvan.

Ultima oră

Comentariul meu