Cea de-a XII-a ediție a Festivalului Internațional de Film de la Sibiu – Astra Film Festival, care a avut loc între 5 și 11 octombrie 2015, a transformat Sibiul în vitrina mondială a filmului de non-ficțiune.
Centrul Sibiului a redevenit timp 7 zile locul unde s-a putut lua pulsul lumii doar prin vizionarea filmelor din selecția Astra Film Festival. Sala Thalia, Teatrul Gong, Astra Film Cinema, Aula Magna ULB, Sala Studio și Librăria Habitus au fost transformate în săli profesioniste de cinema, concentrând un număr record de 350 de evenimente cinematografice pentru peste 70.000 de spectatori. În zona istorică a orașului, atmosfera de festival s-a simțit zi și noapte. Zeci de steaguri au împânzit străzile centrale, au fost amplasate ecrane outdoor pe care au rulat non-stop preview-uri din filme, iar în premieră, în Piața Mică a fost amenajată o scenă unde seară de seară a răsunat doar muzică live de calitate.
În cei 22 de ani de existență, Astra Film Festival a reușit să aducă prestigiu filmului de non-ficțiune în țară și dincolo de granițele ei și a deschis apetitul publicului pentru vizionarea de film documentar. Prin selecția diversă și inedită de filme și programe speciale, sesiuni de discuție și masterclass-uri, Astra Film Festival a devenit un spațiu viu în care se schimbă în mod continuu idei și emoții, toate izvorând din realitate și modul în care aceasta este transpusă în filme.
În 2015, numărul de filme înscrise în competiție a depășit toate așteptările: peste 1.500 de filme din 90 de țări, unul singur a obținut însă Marele Premiu AFF 2015: Spartacus & Cassandra, în regia lui Ioannis Nuguet. The Wolfpack, The Look of Silence, The Alphabet of Fear au fost doar câteva dintre cele mai așteptate filme din program, toate fiind proiectate în premieră națională la Astra Film Sibiu.
Pentru al 7-lea an consecutiv, elevii și profesorii din Sibiu și din județ au re/venit cu entuziasm și bucurie la cel mai îndrăgit festival de film al copiilor: Astra Film Junior. 15.000 de spectatori au beneficiat de un program educativ de top menținut la standarde europene, Astra Film Junior însemnând nu doar vizionări de filme, ci și dezbateri la orele de curs plecând de la materialele didactice incluse în program, concursuri și un workshop dedicat liceenilor sibieni care funcționează ca o platformă de inițiere și lansare în film documentar.
Ca în fiecare an, la Sibiu au fost invitați regizori de renume internațional, producători, profesioniști din domeniul cinematografiei, jurnaliști, artiști, tineri pasionați de film, reprezentanți ai instituțiilor de cultură din România și din lume, toți prieteni mai noi sau mai vechi ai festivalului.