cine e daniel maricuţa? află detalii despre cele mai controversate afaceri ale primarului din şelimbăr (video foto)

maricuta

Daniel Maricuţa, primarul Şelimbărului, unul din principalii pioni vizaţi de descinderile DNA, este un personaj ultra controversat al lumii politice din Sibiu. Se află la al 4-lea mandat de primar al comunei Şelimbăr, şi unul dintre cei mai bogaţi sibieni.

Numele lui Daniel Maricuţa este „lipit” de cel al Şelimbărului. Comuna este zona cu cea mai mare dezvoltare imobiliară din ultimii ani. S-au construit mii de apartamente aici, pe terenuri ale căror tranzacţii sunt acum anchetate de DNA. Chiar dacă numărul celor care locuiesc în Şelimbăr a crescut semnificativ în ultimii ani, administrativ, localitatea a rămas la nivel de comună.[fvplayer src=”http://youtube.com/watch?v=ckwVaxyE29M” splash=”https://i.ytimg.com/vi/ckwVaxyE29M/maxresdefault.jpg” caption=”Primăria lui Măricuță sigilată de DNA”]

Afacerile cu terenuri

Încă de la primele mandate ca primar, Daniel Maricuţa a mirosit posibilităţile de afaceri cu terenurile comunei. Publicaţia Justiţiarul Sibian a anchetat o parte din aceste afaceri, încheiate înainte de 2010 şi a publicat poveştile aici, aici şi aici. Despre afacerile necurate ale lui Maricuţa a scris şi aici.

Cine e Daniel Maricuţa? Află detalii despre cele mai controversate afaceri ale primarului din Şelimbăr

DNA LA ȘELIMBĂR: Daniel Maricuță vizat de pentru o mită în apartamente

Percheziții DNA la Șelimbăr și notari din Sibiu. Primarul Măricuța și patru notari acuzați de fraude de peste 114 milioane euro!

Daniel Maricuţa este cunoscut ca fiind unul dintre cei mai bogaţi sibieni. Declaraţia sa de avere din 2011 însă, nu spune acelaşi lucru. „Începem cu însuşi primarul, Ioan Daniel Maricuţa, cel din a cărui dispoziţie nu apar declaraţiile de avere pe site-ul Primăriei Şelimbăr La capitolul I. Bunuri imobile 1.Terenuri, cele patru rubrici existente nu au fost suficiente pentru cele şase terenuri (declarate!). casa mariÎn satul Mohu, aparţinător de comuna Şelimbăr, edilul-şef deţinea în anul 2009, împreună cu consoarta, 19,5 hectare, din care 8,5 sunt reprezentate de „luciu apă” (lac), iar la Bungard, tot în „parohia” lui, „doar” 2 hectare. Primarul a mai declarat două terenuri de 0,32 hectar, în intravilanul comunei Sadu şi 0,5 hectare la Avrig. Deci, după cum se vede, omul este foarte corect atunci când declară suprafeţe de teren infime. Minuscule doar dacă le raportăm la sutele de hectare tranzacţionate, care l-au şi îmbogăţit pe Maricuţa, după ce au fost obţinute prin şmecherii şi ilegalităţi de la adevăraţii proprietari. La clădiri, sare în ochi o căsoaie cu suprafața de 982 metri pătraţi în Mohu, pe lângă două apartamente situate în Sibiu şi Avrig. La autoturisme este declarat doar un Audi A6, fabricat în 1999, deşi toată lumea ştie că familia Maricuţa dispune de un autentic parc auto, format din autoturisme de lux, dar acestea sunt trecute pe firma sa, S.C.„Vinaria” S.A., numerele de înmatriculare fiind şi ele personalizate cu indicativul VIN. Caii de rasă, cu care domnul Maricuţa se făleşte pe la diversele expoziţii şi concursuri, unii dintre ei mai valoroşi decât un autoturism, nu apar declaraţi pe nicăieri.”, scria Justiţiarul Sibian în 8 octombrie 2011.
maricuta cruduBunăstarea financiară a edilului a fost evidentă în anul 2011, când fiul său, Radu, i-a oferit Danielei Crudu a sumă mare de bani pentru a-l însoţi la un eveniment. Crezând că banii pot cumpăra orice, Radu Maricuţa şi-a încercat norocul şi cu alte vedete TV, pe care a încercat să le „cumpere”, după cum scria CanCan aici.
Primarul Maricuţa este cunoscut printre consilierii locali ca având un comportament tiranic. Într-un material difuzat de Antena 1 Sibiu în 4 iunie 2010, o parte dintre consilierii locali de atunci au făcut dezvăluiri despre Maricuţa. Din dispoziţia acestuia consilierii nu primeau mapele cu hotărârile de consiliu local ce urmau a fi aprobate în şedinţă, lucru ilegal. Mai mult, pe acea vreme, Maricuţa se lăuda că poate interveni chiar şi la Dan Voiculescu, pentru că reporterii au avut neobrăzarea să îl deranjeze.
[fvplayer src=”http://youtube.com/watch?v=D8RwFPx8Ye8″ splash=”https://i.ytimg.com/vi/D8RwFPx8Ye8/maxresdefault.jpg” caption=”Ridicare saci acte primaria Selimbar”]
Pagina de internat a primăriei Şelimbăr este în construcţie, astfel că cei interesaţi nu pot afla niciun fel de informaţii despre primar sau Primărie.

Ultima oră

Participă la discuție

7 Commentarii

  1. OARE prin ordonanta data de DRAGNEA OG: nr.884/2013 in care 21 ha teren terece in domeniul propietate publica,,, il ajuta pe maricuta personal pentru dezvoltarea afacerilor

  2. verificati si actionari din ;; PARC INDUSTRIAL SELIMBAR ;;unde ii gasiti ca actionari pe ,MINEA IUGA EUGEN IORDANESCU ETC cei care sunt scutiti de impozite din ordinul lui Maricuta,,,cati bani a pirdut statl daca pe 100 ha nu se plateste impozit?????????? verificati si activele statului cine o conduce si ce firme sunt in suborinea instituti poate ACTIVE CONEXE firma unde fica lui cindrea este membru in consiliul de administratie firma care are teren de vanzare in loc. selimbar ,,,,, dar din pacate teren pentru retrocedari nu au

  3. sa nu uitati sa spuneti si de firma MMM GROUP administrata de IUGA ,care se ocupa cu fabricarea de piscoturi ,,,, in toata comuna selimbar au fost facute drumuri si trotoare din piscoturi

  4. cu banii cu care beizadeaua si-a platit tarfa de o seara un amarat si-ar fi tinut copii la scoala ani de zile (vorbesc de vre-un amarat caruia maricuta i-a luat ce i se cuvenea)