video - primăria sibiu elimină taxele pentru cluburi și baruri și cea hotelieră. se majorează cea pentru restaurante!

fratelli-studios-bucMunicipalitatea sibiană vrea ca de la 1 ianuarie 2016 să elimine taxa hotelieră, precum și taxele pentru cluburi, discoteci, pub-uri și baruri. Cei care au restaurante în oraș, vor plăti mai mulți bani la bugetul local. Noile taxe și impozite au fost prezentate marți de primarul interimar Astrid Fodor.

O altă decizie importantă este legată de faptul că taxa de închiriere a sălilor de sport din unităţile de învăţământ preuniversitar scade la jumătate faţă de 2015 pentru cluburile sportive de drept privat fără scop lucrativ destinate şcolarilor şi preşcolarilor.  Astfel, taxa scade în aceste cazuri de la 0,12 lei/mp/oră la 0,06 lei/mp/oră (zona A), de la 0,11 lei/mp/oră la 0,05 lei/mp/oră (zona B) şi de la 0,10 lei/mp/oră la 0,04 lei lei/mp/oră (zona C).
Noul Cod Fiscal elimină taxa hotelieră. În prezent taxa hotelieră este de 1% din tariful/noapte de cazare.
Noul Cod Fiscal elimină taxa pe discoteci/videoteci. În cazul videotecilor taxa era de 0,72 lei/mp/zi, iar în cazul discotecilor 2,40 lei/mp/zi.
Taxa de alimentaţie publică este în prezent de 3480 lei/an pentru o suprafaţă de peste 150 mp. Noul Cod Fiscal prevede o taxă de până la 4.000 le/ani pentru o suprafaţă de până la 500 mp şi între 4000 -8000 le/an pentru suprafețele ce depășesc 500 mp.
VEZI ȘI: VIDEO FOTO Noile taxe și impozite pe clădiri la Sibiu. Unele mai ieftine, altele majorate enorm!
BINE DE ȘTIUT
Începând cu 1 ianuarie 2017, impozitele se vor indexa anual cu rata inflaţiei şi nu o dată la 3 ani cum se procedează în prezent.
Bonificaţia (reducerea) de 10% acordată persoanelor fizice care achită integral impozitul până la data de 31 martie SE MENŢINE. Majorările de întârziere scad de la 2% / lună din valoarea restantă, la 1% din valoarea neachitată până la scadenţă.
VEZI MAI JOS TOATE DECLARAȚIILE DE MARȚI ALE LUI FODOR DESPRE TAXE ȘI IMPOZITE
[fvplayer src=”http://youtube.com/watch?v=MrtdcspqelE” splash=”https://i.ytimg.com/vi/MrtdcspqelE/sddefault.jpg” caption=”Conferinta de presa primar astrid fodor”]

Ultima oră

Comentariul meu