VIDEO - Primăria majorează impozitul pe clădirile și terenurile neîngrijite din Sibiu cu 500 la sută!

noua maiMunicipalitatea sibiană a anunțat marți că nivelurile impozitului pe teren se menţin cele din 2015. Totuși există o situație în care cei care nu își îngrijesc clădirile și terenurile, se pot alege cu un impozit majorat cu 500 la sută.

O modificare adusă de noul Cod Fiscal la acest capitol este eliminarea prevederii conform căreia NU se datorează impozit pe terenul aferent unei clădiri pentru suprafaţa de teren care este acoperită de o clădire. În anul 2015 se datora impozit doar pentru terenul neconstruit, dar noul Cod Fiscal prevede că în anul 2016 se va plăti impozit şi pentru terenul de sub construcţii.
”Dacă un teren agricol nu este lucrat timp de 2 ani, Consiliul Local poate majora impozitul pe teren cu până la 500% începând cu al treilea an. De asemenea, Consiliul Local poate majora impozitul pe clădiri şi impozitul pe teren cu până la 500% pentru clădirile şi terenurile, neîngrijite, criteriile de încadrare urmând a fi adoptate prin hotărâre a Consiliului Local”, a spus marți primarul interimar al Sibiului, Astrid Fodor, într-o conferință de presă.
VEZI ȘI: VIDEO FOTO Noile taxe și impozite pe clădiri la Sibiu. Unele mai ieftine, altele majorate enorm!
VEZI MAI JOS TOATE DECLARAȚIILE DE MARȚI ALE LUI FODOR
[fvplayer src=”http://youtube.com/watch?v=MrtdcspqelE” splash=”https://i.ytimg.com/vi/MrtdcspqelE/sddefault.jpg” caption=”Conferinta de presa primar astrid fodor”]

Ultima oră

Comentariul meu