bioetica afis

Conferinţa profesorului universitar Dr. Pavel Chirilă, pe tema „Bioetica, o provocare a secolului XXI” va avea loc miercuri, 14 octombrie, de la ora 18 în Aula Magna a Facultății de Medicină „Victor Papilian” din Sibiu.

Evenimentul nu este unul dedicat exclusiv celor specializați în medicină, ci vizează un public mult mai larg, bioetica fiind un domeniu care ar trebui să ne intereseze pe fiecare dintre noi. Aceasta constă în studiul comportamentului uman legat de îngrijirea sănătății în lumina valorilor și a principiilor morale. Bioetica este un punct de întâlnire al tuturor celor care urmăresc destinul uman supus acțiunii și presiunii științei (Constantin Maximilian).

Domnul Pavel Chirilă este doctor în științe medicale, medic primar, profesor de Bioetică, cu supraspecializare în fitoterapie și homeopatie. Autor sau coautor al unor diverse studii de specialitate, el a pus bazele mai multor instituții: spitalul creștin Christiana din București, școala postliceală sanitară și editura cu același nume, o clinică de tratamente naturiste – „Naturalia” și Centrul de îngrijiri paliative „Sf. Irina”, pentru bolnavii de cancer. Este, așadar, un doctor care se ocupă nu doar de vindecarea trupului, ci și de suflet.

Conferința are loc la inițiativa Organizației Tinerilor din Sibiu, o grupare de tineri elevi și studenți care se axează pe promovarea valorilor și tradițiilor autentice românești în rândul tinerilor prin activități culturale și de voluntariat.

Ultima oră

Comentariul meu