Microstagiunea „Studenții sibieni cuceresc orașul” s-a încheiat duminică seara pe scena Teatrului Național „Radu Stanca” cu o festivitate de premiere în timpul căreia au fost acordate premiul pentru cel mai bun actor, premiul pentru cea mai bună actriță și premiul pentru cel mai bun sectacol. Invitați speciali pentru acordarea premiilor au fost Ofelia Popii și Ilie Gheorghe.
Juriul, compus din prof.univ.dr. Livia Ilie, prorector al Universității „Lucian Blaga” din Sibiu, Raluca Rădulescu, traducător de teatru și jurnalist cultural, și criticul de teatru Ionuț Sociu, a avut o sarcină deosebit de grea, ei vizionând în 6 zile 11 spectacole, cu 99 de personaje și 34 de actori. Toți cei trei membrii ai juriului au fost de acord că toate spectacolele și toți studenții-actori au fost foarte buni.
Universitatea noastră este foarte bucuroasă că are studenți atât de talentați, iar acest proiect, Studenții sibieni cuceresc orașul, este unul prin care ieșim în comunitatea din care facem parte cu excelență în domeniul artei, al teatrului. Ne bucurăm că avem colegi inimoși la Departamentul de Artă Teatrală care lucrează împreună cu studenții și vă felicit pe toți pentru muncă, pentru dedicare, pentru pasiune pentru această profesie, a declarat prof.univ.dr. Livia Ilie, prorector al Universității „Lucian Blaga” din Sibiu.
Juriul a făcut câte 5 nominalizări la fiecare categorie, iar câștigătorii au fost următorii:
– Premiul pentru cel mai bun actor (ex-aequo), înmânat de Ilie Gheorghe: Anton Balint și Călin Roajdă; ceilalți nominalizați: Paul Bondane, Cristian Timbuș și Iustinian Turcu.
– Premiul pentru cea mai bună actriță (ex-aequo), înmânat de Ofelia Popii: Cristina Blaga și Maria Soilică; celelalte nominalizate: Rada Cosntantinov, Alexandra Șerban și Maria Tomoiagă.
– Premiul pentru cel mai bun spectacol, înmânat de prof.univ.dr. Livia Ilie: Antisocial, realizat de Bogdan Georgescu; celelalte nominalizări: Coro Nero, Kathie și hipopotamul, Omul cel bun din Sîciuan și Romeo și Julieta.
Proiectul ”Studenții sibieni cuceresc orașul”, s-a desfășurat între 5 și 11 octombrie 2015 și a fost realizat de Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu, Departamentul de Artă Teatrală și CAVAS (Centrul de Cercetări Avansate în Artele Spectacolului). Acțiune a fost cofinanțată de Consiliul Local Sibiu și Primăria Municipiului Sibiu.
URMĂRIȚI MAI JOS ÎNREGISTRAREA GALEI DE PREMIERE
PARTEA 1
PARTEA 2