carabulea

Unul dintre băieţii omului de afaceri Ilie Carabulea se va ocupa de Hotelul Ramada, care are afaceri de 4 milioane de euro anual, iar celălalt fiu va prelua administrarea companiei Trans Car, cu un rulaj de 12 milioane de euro anul trecut.

Oprea-Nicolae Carabulea, fiul omului de afaceri sibian, a preluat de la Atlassib SRL 6.100 de părți sociale în valoare de 61.000 de lei, pe care compania le deținea la Atlassib Hotel, societate în portofoliul căreia intră hotelul Ramada din Sibiu. În urma cesiunii, Oprea-Nicolae Carabulea a ajuns să dețină 51,1% din Atlassib Hotels, restul rămânând în proprietatea fratelui său, Ilie Tudor Carabulea (25 de ani).
Hotelul, deschis în 2007, are 127 de camere și este clasificat la patru stele. Are două săli de conferințe și cinci de ședințe, un business centre, baruri, magazine și galerie de artă, centru de sănătate și parcări interioară și exterioară.
Carabulea a bătut luna trecută palma cu fondul american J.C. Flowers pentru vânzarea băncii Carpatica și a promis Autorității de Supraveghere Financiară că banii obținuți vor fi folosiți pentru a menține pe linia de plutire Carpatica Asig, care are un deficit de capital de 20 de milioane de euro și se află în administrare specială.
Carabulea, cu multiple probleme penale, a fost arestat preventiv pentru a treia oară, în luna mai, după ce judecătorii de la Curtea de Apel București au admis cererea procurorilor DNA de înlocuire a măsurii controlului judiciar cu arestul preventiv pentru 30 de zile. Ulterior, instanțele au prelungit manadatul de arestare, ultima dată pe 5 octombrie. Ilie Carabulea a mai stat în arest preventiv, în perioadele martie – iunie 2014 și iulie – decembrie 2014, el fiind apoi plasat în arest la domiciliu, după care i-a fost impus control judiciar.
Procurorii au cerut rearestarea lui Carabulea pentru că a încălcat mai multe obligații impuse de instanță atunci când s-a dispus controlul judiciar.

Fiii lui Carabulea preiau o parte din afaceri. Cu ce se vor ocupa!

Potrivit DNA, după ce, în februarie 2015, instanța a decis ca Ilie Carabulea să fie judecat sub control judiciar, acesta a continuat să determine diverse persoane, prin fapte cu efect vădit intimidant, să nu dea declarații sau să dea declarații mincinoase în cadrul procesului aflat în curs de judecată la Curtea de Apel București, și prin exercitarea în continuare a unor acte de administrare, în cadrul unor societăți comerciale.
Ilie Carabulea a fost trimis în judecată în aprilie 2014 pentru constituirea unui grup infracțional organizat, cumpărare de influență, dare de mită, folosirea în orice mod de informații ce nu sunt destinate publicității în scopul obținerii pentru sine de foloase necuvenite, instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată, instigare la uz de fals. În același dosar, au fost deferiți justiției fostul președinte al Autorității de Supraveghere Financiară Dan Radu Rușanu, Laura Chițoiu, soția fostului ministru al Finanțelor, fost director al Direcției Avizări ASF, Marian Mîrzac, fost membru neexecutiv al conducerii ASF, Radu Mustățea, membru în CA al SC Carpatica Asig și președinte al Biroului Asiguratorilor de Autovehicule din România.
Potrivit DNA, în 2012, Carpatica Asig avea o situație financiară precară și necesita o infuzie de capital de circa 11 milioane de euro. Începând cu luna mai 2013, Ilie Carabulea, împreună cu Mustățea și Mîrzac, au constituit un grup infracțional organizat, în scopul săvârșirii unor infracțiuni prin care se urmărea protejarea intereselor financiare ale Carpatica Asig. Ilie Carabulea (persoana care deține indirect și controlează societatea de asigurări) l-a promovat, susținut și cointeresat financiar, în mod constant, pe fostul director Marian Mîrzac pentru a fi ales în conducerea ASF.

Sursa www.profit.ro

Ultima oră

Comentariul meu

Publică