Instituţiile subordonate la raport. Ce au transmis conducerii Consiliului Județean Sibiu!

sala consiliul judetean sibiuTrimestrial, instituţiile subordonate Consiliului Judeţean Sibiu se întâlnesc cu conducerea acestuia pentru a raporta activitatea, dar şi pentru a-şi face cunoscute problemele cu care se confruntă. Săptămâna aceasta a avut loc întâlnirea pe trimestrul III al anului.

Rapoartele instituţiilor de cultură au fost cele mai „lăudate”, pentru că aceasta este zona în care activitatea merge de la sine. Numărul vizitatorilor muzeelor sibiene şi cel al spectatorilor Filarmonicii a depăşit estimările de la începutul anului, iar Junii Sibiului au făcut din nou cunoscute România şi tradiţiile ei, peste hotare.
Aeroportul Internaţional Sibiu a bifat în această perioadă înfiinţarea unei noi curse, cea către Koln, iar SC Drumuri si Poduri se pregăteşte pentru perioada de iarnă.
„În ceea ce priveşte deszăpezirea, vreau să se facă prin forţe proprii, adică prin SC Drumuri şi Poduri care poate presta această activitate. De aceea, vă rog să faceţi stocurile necesare, să achiziţionaţi ce mai aveţi nevoie şi să fiţi pregătiţi atunci când va ninge. Cât despre Aeroport, mă bucur că aveţi în vedere curse noi, şi continuaţi demersurile pentru introducerea curselor spre Spania, Italia, Franţa şi neapărat spre Bucureşti”, a fost concluzia Preşedintelui Consiliului Judeţean Sibiu, Ioan Cindrea, în urma întâlnirii cu instituţiile presatoare de servicii.
Reprezentanţii instituţiilor ce activează în sistemul de sănătate s-au întâlnit şi ei cu conducerea Consiliului Judeţean Sibiu. În toate aceste instituţii se continuă investiţiile pentru îmbunătăţirea condiţiilor oferite sibienilor care au nevoie de îngrijire. La Spitalul de Psihiatrie, în luna septembrie, au fost trei controale pe diferite tematici, cu aprecieri pozitive şi fără avertismente sau sancţiuni.
„Sănătatea este un domeniu extrem de sensibil şi important pentru Consiliul Judeţean Sibiu. Ne preocupă ca sibienii care ajung în spitale să fie trataţi cât mai bine atât de personalul medical cât şi de cel auxiliar. Aşadar vă rog să lucraţi la acest aspect, iar din punct de vedere material, vă rog să vă pregătiţi pentru sezonul rece. Nu trebuie să existe probleme nicăieri, aşa că din timp să faceţi tot ceea ce este necesar pentru ca frigul să nu fie o problemă pentru cei internaţi”, a fost recomandarea Preşedintelui Consiliului Judeţean Sibiu, Ioan Cindrea.
Unităţile de asistenţă socială şi şcolile speciale au terminat renovările, iar beneficiarii acestor instituţii beneficiază de condiţii optime. Centrele şcolare pentru educaţie incluzivă Dumbrăveni şi Turnu Roşu au din această lună câte un autocar de mare capacitate pentru transport, primit prin Ministerul Dezvoltării Regionale cu sprijinul Consiliului Judeţean Sibiu şi al Inspectoratului Şcolar Judeţean.

Ultima oră

Comentariul meu