update video foto: dna-ul face percheziții la sediul primăriei din sibiu. ce caută și cine e vizat!

descindere primarieProcurori ai Direcției Naționale Anticorupție efectuează miercuri mai multe percheziții la sediul administrației locale din Sibiu. Acestea vizează un angajat al Direcției Tehnice din cadrul municipalității sibiene. Sunt vizate contractele pentru dezinsecția în municipiul Sibiu.

Update – În ce birou au loc perchezițiile
Surse de încredere au declarat pentru Ora de Sibiu că vizat este biroul lui Felicia Baba, Șef Serviciu Gospodărire și Protecția Mediului, din cadrul Primăriei Sibiu. Felicia Baba este audiată de anchetatori legat de un contract de dezinsecție și deratizare, încheiat în anii trecuți de către Primăria Sibiu și o firmă din Ploiești.

Stirea inițială
Surse oficiale din cadrul primăriei au confirmat controalele efectuate de către Direcția Națională Anticorupție.
“Conducerea instituției a fost anunțată de un reprezentant al DNA că se vor efectua astăzi percheziții care vizează un angajat al Direcției Tehnice din cadrul Primăriei Sibiu. În acest sens vor fi efectuate percheziții în biroul respectivului funcționar”, a declarat Mirela Gligore, Șef Serviciu Presă și Comunicare din Primăria Municipiului Sibiu.directia tehnicaPercheziții și la Cluj Napoca
Procurori de la DNA Cluj, însoţiţi de jandarmi, s-au prezentat, miercuri dimineaţă, la sediul Primăriei Cluj-Napoca, făcând verificări la Direcţia Tehnică a instituţiei, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Purtătorul de cuvânt al Primăriei Cluj-Napoca, Oana Buzatu, a declarat că un procuror din cadrul DNA Cluj a depus o cerere prin care solicită să i se pună la dispoziţie copii după hotărâri de Consiliu Local, contracte de prestări servicii, contracte de sponsorizare încheiate între municipalitate şi SC Coral Impex, firma care se ocupă de deratizare şi dezinsecţie.
Primăria Cluj-Napoca are un contract cadru pentru prestarea activităţilor de dezinsecţie şi deratizare a domeniului public încheiat în 2006, după o licitaţie câştigată de SC Coral Impex SRL, pe o durată de patru ani, prelungit în 2010, printr-o hotărâre de Consiliu Local, pentru 7 ani şi 7 luni.
Purtătorul de cuvânt al Primăriei Cluj-Napoca, Oana Buzatu, a declarat, miercuri, presei, că intrarea în vigoare a prelungirii acordului cadru cu SC Coral Impex SRL a avut loc începând cu iulie 2011.
Ea nu a putut spune care este valoarea contractului cadru, susţinând că documentul prevede costuri unitare pe tipuri de servicii prestate, cu o valoare minimă şi maximă. SC Coral Impex SRL are sediul central la Ploieşti.primarie

Unde mai sunt descinderi
Într-un comunicat de presă, Direcţia Naţională Anticorupţie anunţă că procurorii de la Serviciul Teritorial Cluj fac cercetări într-o cauză penală care vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni de corupţie şi asimilate celor de corupţie, comise în perioada 2013 – 2015. În acest dosar au loc percheziţii la 32 de adrese din judeţele Cluj, Alba, Sălaj, Sibiu, Mureş şi Prahova, din care cinci sunt sediile unor instituţii publice, restul reprezentând sediile unor societăţi comerciale şi domiciliile unor persoane fizice, mai spune DNA.
[fvplayer src=”http://youtube.com/watch?v=34iW5ohwuzs” splash=”https://i.ytimg.com/vi/34iW5ohwuzs/maxresdefault.jpg” caption=”Descinderi primaria Sibiu”]

Ultima oră

Comentariul meu