Specialiştii care au venit la Sibiu au fost profesorul Edward Bell, prodecan al University of Iowa, SUA, profesorul Jean Charles Picaud, de la Department of Neonatology at Croix Rousse Hospital din Lyon şi Jessica Litscher, asistentă de terapie intensivă neonatală în Dayton, Ohio, SUA.
„Profesorul Edward Bell vine în România de peste 15 ani în cadrul unor programe de instruire şi la conferinţele de neonatologie şi a vizitat Sibiul şi clinica noastră în repetate rânduri, dar de această dată am fost bucuroşi să îi putem arăta o secţie renovată, modernă, dotată cu echipamente noi, de ultimă oră. Invitaţii au apreciat în mod deosebit terapia intensivă neonatală şi eforturile noastre de a asigura cele mai bune îngrijiri nou-născuţilor şi prematurilor internaţi aici, apreciind calitatea îngrijirilor şi echipamentelor ca fiind la nivel european. De asemenea, oaspeţii noştri au apreciat faptul că mama şi copilul sunt îngrijiţi împreună în acelaşi salon, rooming-in, cu saloane complet renovate şi modernizate”, a declarat Dr. Livia Ognean, medic primar neonatolog şi coordonatoarea Compartimentului de Terapie Intensivă Neonatală din cadrul Secţiei Clinice Neonatologie a SCJU Sibiu.
În urma vizitei efectuate Prof. Dr. Edward Bell a transmis mulţumirile sale, apreciind progresele făcute.
„Vă mulţumesc pentru turul frumoasei voastre secţii. Secţia este cu adevărat frumoasă şi are un design care ţine cont de pacient şi familia sa. Pereţii şi podeaua sunt de aspectuoase, suprafaţa podelei nu îngreunează mersul şi este uşor de curăţat. Lumina şi ventilaţia sunt foarte plăcute iar echipamentele voastre sunt foarte bune. Aşa cum v-am spus deja, aveţi unele echipamente pe care noi nu le avem. Următorul lucru pe care ar trebui să îl achiziţionaţi este o pătură de răcire şi un sistem de control al temperaturii pentru a putea realiza hipotermia terapeutică cu un control precis al temperaturii esofagiene, conform cu protocoalele internaţionale. De asemenea, pentru ceea ce faceţi, o altă prioritate este să aveţi un aparat de radiologie digital astfel încât să puteţi face radiografii rapid, 24 de ore din 24. Acest lucru este foarte important mai ales că folosiţi tehnici de respiraţie asistată avansate precum ventilaţia cu frecvenţă oscilatorie înaltă iar radiografiile sunt esenţiale pentru aprecierea volumului pulmonar pentru ajustarea presiunilor de ventilaţie. Sunt impresionat şi mândru de progresele pe care le-am văzut în secţia voastră în vizitele din ultimii ani iar Dr. Olariu (n.a. – Dr. Ecaterina Olariu, medic şef al Secţiei Clinice Neonatologie) şi conducerea spitalului merită lăudaţi pentru aceste progrese remarcabile”, a declarat Prof. Dr. Edward Bell în urma vizitei efectuate.