Spectacole de top miercuri la Festivalul ”STUDENȚII SIBIENI CUCERESC ORAȘUL”

foto2Sibienii sunt invitați  miercuri la două spectacole de excepție în cadrul Festivalului Studenții sibieni cuceresc orașul. Primul are loc la ora 18.00 la Teatrul Gong, iar cel de al II-lea este la Studioul de Teatru Cavas. Intrarea  este liberă.

18:00 – Culorile muzicii, regia Veronica și Cătălin Pătru – Teatrul pentru Copii și Tineret Gong – Sala Etaj (1h)
„Culorile muzicii” este un spectacol plin de energie, construit dintr-o succesiune de 12 scene scurte, ce surprind destinele intersectate ale unor tineri, într-o stație de autobuz. Construit ca o poezie urbană despre micile tragedii ale vieții și visele și victoriile efemere care apar în căutarea dragostei, producția studenților sibieni îmbină umorul, pasiunea, dar și dezolarea într-un spectacol original cu inserții muzicale live.
Regia: Veronica și Cătălin Pătru
Traducerea: Diana Nechit
Video: Radu Nechit
Sound design: Claudiu Urse
Light design: Dorin Părău
Distribuția: Claudiu Fălămaş, Paul Bondane, Ioan Savu, Alexandru Udrea, Fabiola Petri, Iulia Popa, Oana Marin, Vladimir Nechit
Manager proiect: Luminița Puiuleț
Asistent proiect: Teodora Ocneriu
Premiera: 18 Martie 2014
foto 1
21:00 – Kathie și hipopotamul, regia Larisa Nuțescu – Studioul de Teatru CAVAS (1h 30 min.)
Kathie Kenethy, o doamnă burgheză de vârstă mijlocie, decide să scrie o carte de călătorii. Este ajutată în acest sens de Santiago Zavala, profesor cu aspirații de scriitor, împreună cu care petrece, zilnic, două ore în mansarda ei. Cei doi ajung treptat să treacă dincolo de premisa de la care se nasc întâlnirile lor – nevoia de a scrie o carte – iar timpul petrecut împreună capătă alte valențe decât cele strict culturale. Pornind de la călătoria în jurul lumii pe care Kathie o relatează, cei doi alunecă treptat înspre altfel de călătorii, adevărate sau imaginare, care se nasc atât din amintire, dar și din dorință sau fantezie și se întrupează pe scenă obsesiv, halucinant.
E un spectacol despre întâlnirea dintre doi oameni, despre nevoia lor de a se confesa unul altuia, despre nevoia plonjării în trecut și imaginar, ca mod de autocunoaștere, dar și ca mod de îmbogățire a vieții, pur și simplu. Un spectacol în care umorul și minciuna epurează, de fapt, adevărul personajelor. În introducerea scrisă pentru această piesă, Mario Vargas Llosa spunea câte ceva din ceea ce a intenționat cu scrierea acestui text: „Prăpastia inevitabilă între realitatea concretă a unei existențe omenești și dorințele ce o frământă, rămase pururi neîmplinite, nu este numai obârșia nefericirii, a nemulțumirii și a revoltei omului. Ea este rațiunea de a fi a ficțiunii, minciună grație căreia (…) ne putem transpune în lumi mai bogate, sau mai sordide, sau mai intense. (…) Grație ficțiunii aflăm ce suntem, ce nu suntem și ce ne-ar fi plăcut să fim.”
Regia: Larisa Nuțescu
Coregrafia: Adriana Bârză
Scenografia: Larisa Nuțescu Și Paul Bogdan
Lumini: Dorin Părău
Distribuţia: Cristina Blaga, Paul Bondane, Maria Tomoiagă / Maria Soilică, Călin Mihail Roajdă.
Manager proiect: Luminița Puiuleț
Asistent proiect: Maria Popovici
Premiera: 22 februarie 2015
AFIS GENERAL microstagiune
Spectacolele din program au fost selectate și au câștigat premii la festivaluri internaționale de prestigiu. Trei premii vor fi oferite în cadrul microstagiunii pentru cel mai bun spectacol (500 lei), pentru cea mai bună actriță și pentru cel mai bun actor (câte 300 lei).
Primul punct din programul microstagiunii a fost inaugurarea unei expoziții de fotografie intitulată „Tinerii Artiști în Imagini” care surprinde în 90 de clișee momente din spectacolele ultimilor ani realizate în studioul de teatru CAVAS. Expoziția a fost realizată după vizionarea a mii de fotografii din arhiva Departamentului de Artă Teatrală, iar imaginile vor fi schimbate periodic.
Intrarea la toate spectacolele este liberă, pe bază de rezervări prealabile la numărul de telefon 0755380979, iar detalii despre program pot fi găsite pe pagina de Facebook: Artă Teatrală Sibiu. Acest proiect este cofinanțat Primăria Municipiului Sibiu prin Agenda Culturală cu suma de 60.000 de lei.

Ultima oră