preotul sibian care descalecă la slujba de la biserică, direct de pe motocicletă

preotCu siguranță că pe Dietrich Galter îl cunoaște tot cartierul Turnișor. El este unul din cei mai respectați preoți din oraș și este cunoscut și pentru pasiunea sa pentru motociclete. Dietrich folosește de multe ori acest mijloc de transport și pentru ajunge la slujbele ținute în fața enoriașilor săi.

Mai în glumă, mai în serios, în cartierul sibian Turnişor se ştie că urmează să înceapă slujba nu după bătaia clopotelor, ci după sunetul motocicletei preotului. Pastorul Dietrich Galter a primit “moştenire” de la tatăl său parohia încă din 1991, iar enoriaşilor nu li se mai pare nimic din cale-afară. Prelatul în vârstă de 57 de ani profită de pasiunea sa pentru motociclete pentru a micşora timpul de călătorie de la o destinaţie la alta, dar şi pentru a ajunge la enoriaşii săi care locuiesc în zone mai puţin accesibile.
“De multe ori merg şi prin sate cu motorul, ca preot, în cursul săptămânii. Mă ajută foarte mult. Mai pot să iau scurtături sau să ajung în locuri unde, cu maşina, e mai dificil”, spune Galter pentru libertatea.ro. Recent, constrâns de împrejurări, a ales acelaşi mijloc de transport şi pentru o înmormântare.
“Drumul era aglomerat, era imposibil să ajung din Turnişor la Cristian, la timp. M-am întors din drum şi m-am urcat pe motocicletă, ca să ajung totuşi, cât de cât la timp, ca oamenii să nu aştepte prea mult”, mărturiseşte prelatul.turnisor

Pasiune moştenită de la tatăl său
Pasiunea pentru două roţi a moştenit- o de la tatăl său, astfel că acum speră ca şi el să o poată da mai departe celor doi fii ai săi, chiar dacă ştie că uneori poate fi un hobby periculos. În urmă cu patru ani, acesta a suferit un accident grav după ce un camion a intrat pe un drum închis circulaţiei şi i-a ieşit în cale. În urma impactului, preotul a suferit o fractură multiplă de bazin şi a avut nevoie de trei operaţii până şi-a revenit. Sursa: libertatea.ro

Ultima oră

Comentariul meu