Victorie extrem de chinuită pentru CSU la Timișoara. Sibiul a jucat modest!

calotaCSU Sibiu a învins vineri seară în prima etapă din noul sezon, în deplasare pe BC Timișoara cu 53-61 (9-12, 17-15, 14-11, 13-23). Sibiul a jucat slab în fața unei echipe ai cărei jucători s-au cunoscut abia acum trei zile. Bănățenii au pus reale probleme echipei lui Fleșeriu, un antrenor care a declarat după meci că speră ca ”această victorie să ne dea aripi”.

CSU s-a deplasat vineri la Timișoara să joace cu o echipă care abia a găsit jucători să îi bage în teren. Măcinați de mari probleme financiare, timișorenii au fost la un pas să nu înceapă campionatul pentru că nu aveau jucători. Petricevic a făcut cunoștință cu baschetbaliștii săi abia la începutul acestei săptămâni, iar prin prisma acestor lucruri, Sibiul ar fi trebuit să galopeze pe teren la Timișoara.
Din păcate nu a fost deloc așa. Jocul echipei lui Dan Fleșeriu a fost extrem de modest, în fața unor adversari care, după cum au stat lucrurile pe teren, au fost la un pas să producă prima surpriză a noului sezon.
Cu o evoluție extrem de modestă mai ales sub panoul advers, fără idei la finalizare uneori cu un joc haotic parcă fără nici o tactică, Sibiul a stat în corzi, mai bine de trei sferturi. Timișoara nu a stat deloc cu mâinile încrucișate și s-a ținut scai de CSU. Diferența s-a făcut în ultimele cinci minute ale meciului, atunci când grație lui Lalovic, Hardy și Calotă, dar și a unor două reușite de trei puncte ale lui Klassen, CSU s-a distanțat decisiv pe tabelă.
S-a terminat 53-61 pentru Sibiu, dar evoluția din această seară a baschetbaliștilor universitari este departe de ceea ce probabil își doresc fanii echipei. Săptămâna viitoare, vineri, pe 9 octombrie 2015, de la orele 18:15, Sibiul primește vizita celor de la Steaua CSM Eximbank, la Sala Transilvania.

CSU Sibiu:
Calota 15, Hardy 10, Gilbert 10, Lalovic 9, Klassen 8, Paul 6, Harrison 3

Fleșeriu nemulțumit de atac
Antrenorul lui CSU s-a arătat mulțumit de victoria în fața Timișoarei. Dan Fleșeriu pune pe seama stresului evoluția slabă a jucătorilor săi în acest prim meci de campionat. ”Fiind primul meci oficial al campionatului, jucătorii noștri nu au jucat nici măcar la 50 la sută din potențialul lor. Asta pentru că a fost mult stres, au fost emoțiile și dorința mare de a câștiga acest meci. În plus, nu știau cu cine vor juca, pentru că au întâlnit o echipă formată în urmă cu trei zile. Poate de aceea nici nu am reușit să găsim, mereu, soluții în atac. De apărare nu pot să mă plâng, de vreme ce nu am primit decât 53 de puncte. Nici noi nu am marcat foarte mult, dar suntem ca și la meciurile amicale, oricare jucător ar putea marca mai mult. Avem cel puțin 5  jucători care pot marca peste 10 puncte. Din păcate, suferim la recuperări și se pare că încă nu reușim să reparăm problema asta. Dar o victorie, rămâne întotdeauna o victorie și sper ca aceasta să ne dea aripi și încredere pentru meciurile următoare”, a spus Dan Fleșeriu, antrenorul principal al CSU Sibiu.

Ultima oră

Comentariul meu