lansare cep in sibiu - 2 (small)

 Patru licee din Sibiu, Colegiul Național ,,Samuel von Brukenthal”, Liceul Teoretic ,,Onisifor Ghibu”, Colegiul Tehnic de Industrie Alimentara ,,Terezianum” și Liceul Pedagogic ,,Andrei Șaguna” vor beneficia de acest program educațional non-formal, pe parcursul întregului an școlar 2015-2016, datorită susținerii oferită de un donator internațional.

Programul “Cluburile ecOprovocarea” aduce o nouă provocare educațională extracurriculară, non-formală, care, prin parcurgerea unei curricule ce integrează aprofundarea unor noțiuni de protecția mediului cu instrumente de dezvoltare personală, urmărește formarea tinerilor în spiritul unei atitudini proactive față de rezolvarea problemelor actuale de mediu. Este urmărită atât dezvoltarea cunoștințelor teoretice referitoare la starea mediului natural, cât și a abilităților de lideri, necesare pentru a prelua inițiativa și a participa activ la diminuarea problemelor de mediu în comunitățile lor.
,,An după an am învățat să învățăm de la tineri. Ei dau direcția actuală a educației și, ascultându-le nevoile de învățare îmbunătățim interacțiunea cu ei. Tinerii au idei pe care vor să le împărtășească unii cu alții, vor să dezbată, sa fie ascultați, vor să aibă personalitate. Și asta este un lucru de care, în Cluburile ecOprovocarea se ține seama. Aici tinerii sunt încurajați să se exprime liber, să descopere și să aprofundeze cunoașterea problemelor mediului înconjurător, căutând soluții în rezolvarea acestora în comunitatea lor. Ne dorim să aducem acest program într-un număr cât mai mare de orașe, pentru a da șansa tinerei generații să preia inițiativa implementării unei idei inovative în comunitatea din care fac parte.”, a declarat Lucia Cojocaru, coordonatorul Programului „Cluburile ecOprovocarea” – un program al Asociației ViitorPlus.

Ultima oră

Comentariul meu