tristețe la consiliul județean sibiu: doamna munților a plecat să ne cânte dintre stele...

lucretia ciobanuUna dintre cele mai cunoscute și iubite cântărețe de muzică populară, s-a stins din viață la venerabila vârstă de 90 de ani. Lucreția Ciobanu a fost numită cetățean de onoare al județului Sibiu, în 2013. Cei de la Consiliul Județean Sibiu își exprimă regretul dispariției cântăreței, într-un mesaj de condoleanțe.

Iată mesajul public, al Consiliului Județean Sibiu:
Vestea că Doamna Munților a plecat dintre noi, ne lasă cu inimile îndoliate, dar și cu frumoasele amintiri ale cântecelor sale pe care, timp de peste 50 de ani, ni le-a împărtășit cu sufletul larg, cu vocea sa inconfundabilă și cu dragostea nemăsurată pentru noi toți.
Cu doi ani în urmă, Consiliul Județean a fost onorat să îi acorde titlul de Cetățean de Onoare al Județului Sibiu, o distincție care să îi răsplătească, cât de puțin, talentul și dăruirea pe altarul muzicii populare tradiționale.
Nu vom putea niciodată să vorbim despre Lucreția Ciobanu la trecut pentru că, prin tot ceea ce a realizat, va rămâne permanent cea mai cunoscută ambasadoare a cântecului popular din Mărginimea Sibiului, pe care decenii la rând l-a purtat pe meridianele lumii unde a promovat tradițiile românești cu cinste și talent nemăsurat.
De acum încolo, Doamna Munților ne va cânta dintre stele și îngeri…
Dumnezeu să o odihnească în pace, iar familiei îndoliate îi transmit, în numele meu și al Consiliului Județean Sibiu, condoleanțe!
Ioan Cindrea
Preşedinte Consiliul Judeţean Sibiu

Ultima oră

Comentariul meu