loc de joacă nou și spațiu verde reamenajat la grădinița 18

copiiAsociația Munții Făgăraș în parteneriat cu Asociația ECO4EST, Asociația Teatrul Vostru și Grădinița cu Program Prelungit nr.18 Sibiu, anunță evenimentul de inaugurare a spațiului verde în cadrul proiectului ”Un nou loc de joacă, un nou mod de viață – Reamenajarea spațiului verde al grădiniței nr. 18, Sibiu”, în data de 01.10.2015, la ora 16.00.

Evenimentul de lansare se va desfășura în spațiul verde, reamenajat, al grădiniței, situată pe Str. D. Bagdazar, nr. 18, Sibiu.
Proiectul a fost finanțat de către Fundația pentru Parteneriat și Mol România în cadrul Programului ”Spații Verzi”, Componenta ”Spații Verzi Urbane”. Valoarea totală a proiectului a fost de 11070,49 RON, din care 78,25% ( 8662,89 RON) a reprezentat finanțare din partea Fundației pentru Parteneriat și Mol România, iar 21,75% (2407,60 RON) a constituit contribuția Asociației ECO4EST.
Proiectul, început în data de 15.04.2015, și-a atins scopul pentru care a fost realizat, și anume reamenajarea spațiului verde al grădiniței, prin crearea unui mediu sigur și benefic cu implicarea preșcolarilor și cadrelor didactice în activități de educație ecologică prin metode non-formale.
Ajunși la finalul perioadei de implementare a proiectului, cei care l-au  pus în practică spun că sunt mândri să cuantifice o serie din cele mai semnificative rezultate ale acestuia:
– plantarea a 60 de arbuști, 10 pomi fructiferi și a 100 de flori, precum și crearea unei mici grădini a piticilor cu specii leguminoase.
– recondiționarea mobilierul exterior (10 băncuțe, 1 tobogan + 1 tobogan primit ca donație, 1 sferă, 2 balansoare, 2 spaliere). De asemenea a fost recondiționată groapa de nisip și au fost achiziționate un leagăn și două balansoare noi.
– am recondiționat, de asemenea, în limita posibilităților materiale, gardul interior al spațiului de joacă, a cărui tencuială se afla într-o stare avansată de degradare și reprezenta un real pericol pentru copii.
– responsabilizarea copiilor prin desfășurarea unui număr de 5 activități ecologice și prin implicarea părinților la activitățile de reamenajare a spațiului verde. De asemenea, tot în scopul de a-i responsabiliza, s-au format grupe de copii cărora li s-au atribut către un arbust/pom de care se vor îngriji pe perioada șederii lor la grădiniță.
– întărirea relațiilor de colaborare dintre ONG-urile participante la proiect, Grădinița cu PP nr. 18 Sibiu și Primăria Orașului Sibiu.
Asociațiile partenere doresc să mulțumească tuturor voluntarilor care au contribuit la realizarea proiectului și celor care ne-au sprijinit finaciar sau material pe perioada proiectului: Ascent Group, Dl. Dragoș Enescu și Mânăstirii Cozia. foto: arhivă

Ultima oră

Comentariul meu