furt-lant

Dacă metoda „accidentul” este perimată, infractorii nu au pierdut timpul şi au născocit o altă metodă prin care îi înşeală pe cei naivi. Cel puţin 6 persoane din Sibiu au auzit deja povestea în urma căreia li s-au furat bijuteriile.

Iată scenariul: victimele, în general persoane vârstnice, sunt abordate pe stradă de o femeie necunoscută, care se află pe bancheta din spate a unui autoturism, sub pretextul de a fi îndrumată spre Spital. Astfel, femeia necunoscută, pretinzând că este nepoata unei persoane publice cunoscute care a încetat din viaţă, poartă discuţii cu victima, fără a ieşi însă din maşină, oferindu-i în acest context un cadou în memoria celui decedat. În funcţie de bijuteriile purtate de victimă (inel, cercei, lănţişor), femeia necunoscută îi oferă victimei bijuterii pe care insistă să i le aplice personal, însă în acelaşi timp îi ia victimei, cu acordul acesteia, bijuteriile purtate, pe care le pune într-o batistă/şerveţel pe care îl leagă. Batista sau după caz, şerveţelul legat este restituit victimei însă aceasta este avertizată să îl desfacă doar mai târziu pentru că a făcut un „descântec”. Ulterior, persoanele vătămate constată că au fost înşelate, în batistă găsind bijuterii de culoare galbenă, fără valoare sau monede de 5 sau 10 bani.

Sfaturi ale Poliţiei pentru a evita această capcană
 Atenţie! Persoanele vizate sunt cele de vârsta a doua şi a treia, infractorii mizând pe:
– empatia şi compasiunea ridicate ale victimei, precum şi predispoziţia acesteia de a se încrede uşor în oameni;
– incapacitatea de a evalua veridicitatea sau raţional situaţiei.
 În cazul în care sunteţi abordat de o persoană cu o astfel de poveste, nu îi acordaţi atenţie, nu intraţi în „jocul” acesteia!

Dacă aţi fost abordat de o astfel de persoană, reţineţi cât mai multe detalii şi apelaţi 112!

Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu

  1. Buna
    a aparut o femeie noua in Sibiu D.na Lucaci. care pune anut pe OLX sub promisiunea de a oferta joburi in Liverpool /UK ca si sofer transport mobila ! avand grija sa mentionez e ca firma e legala si ca are aviz si toate cele insa partea interesanta vine si spune ca nu percepe nici o taxa de mediere doar dosaru cu actele copiate cunostiinte engleza…..sii … SII ATENTIE SUMA DE 500 RON !!
    Bani ptr.biletu tau propriu de avion pe care ea al va cumpara ieftinnn ca are cu wizz air cobtract !! vetii primi si chitanta va linisteste D.na Lucaci , doar e politica firmei spune ea…ODATA -Banii dati si nu va mai contacta nimeni nici in 2 saptamani cum zice ea ca e plecarea nici in 2 luni.!!
    Atentieeeee la nr.0746584169!!!!!!!
    TEAPAAAAAA
    poate cei de la politia Sibiu sectia
    inselaciuni citesc articolu .