tratamentul interdisciplinar al pacienţilor, o prioritate pentru neurochirurgii din sibiu

dr. vicentiu saceleanu si prof. ciurea_1În  perioada 23-26 septembrie 2015 a avut loc la Sibiu, cel de-al 16-lea congres al SNPCAR (Societatea de Neurologie şi Psihiatrie a Copilului şi Adolescentului din România).

Manifestarea a inclus şi o secţiune de Neurochirurgie pediatrică, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu fiind reprezentat de Dr. Vicenţiu Săceleanu, medic şef al Secţiei Clinice Neurochirurgie a celei mai importante instituţii sanitare a judeţului Sibiu. Dr. Vicenţiu Săceleanu a făcut parte din prezidiul secţiunii alături de Acad. Prof. Dr. Alexandru V. Ciurea, personalitate marcantă a neurochirurgiei româneşti şi internaţionale.
„Am stabilit ca, în continuare la aceste congrese, neurochirurgia să fie o prezenţă permanentă, ceea ce înseamnă o confirmare a gândirii noastre şi anume faptul că tratamentul unui pacient trebuie să fie interdisciplinar, să se conlucreze între echipele de medici de diferite specialităţi, pentru obţinerea unei reinserţii socio-profesionale a pacientului, completă şi rapidă” , a declarat Dr. Vicenţiu Săceleanu.
Alături de Dr. Vicenţiu Săcealeanu, la conferinţă au mai participat trei studenţi la medicină, membri ai Cercului de Neurochirurgie Sibiu: Andreea Gavrilei, Anca Iancu şi Ruxandra Ion.
„Participarea studenţilor la acest eveniment cu toate că erau încă în vacanţă denotă un interes clar pentru manifestările ştiinţifice şi pregătirea profesională”, a mai precizat Dr. Vicenţiu Săceleanu, care conduce şi Cercul de Neurochirurgie din cadrul Facultăţii de Medicină din Sibiu.
Prin specificul său şi prin patologia tratată, Secţia Clinică Neurochirurgie este una dintre cele mai importante componente ale SCJU Sibiu. Secţia este totodată una cu o adresabilitate foarte ridicată, aici realizându-se circa 600 de operaţii neurochirurgicale anual.
La începutului acestui an Secţia Clinică Neurochirurgie a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu s-a mutat în „casă nouă”, după ce a fost dat în folosinţă un nivel complet nou şi modern, rezultat în urma procesului de etajare a corpului ATI al spitalului. În urma acestui demers, pacienţii şi personalul medical al judeţeanului beneficiază de codiţii moderne, înregistrându-se un salt calitativ semnificativ în ceea ce priveşte condiţiile hoteliere şi de tratament. Totodată, secţia are la dispoziţie un bloc chirurgical complet nou şi modern, la standarde europene. Valoarea întregii lucrări s-a ridicat la 5,96 milioane de lei, fonduri asigurate de Consiliul Judeţean Sibiu.

Ultima oră

Comentariul meu