peste 500 de elevi încep şcoala populară de arte şi meserii “ilie micu”

scoala populara de arte si meseriiLuni, 28 septembrie, ora 12, a avut loc deschiderea Şcolii Populare de Arte şi Meserii “Ilie Micu” Sibiu, instituţie de cultură aflată în subordinea Consiliului Judeţean Sibiu.

La eveniment au participat directorul şcolii, Alina Pinca, cei doi vicepreşedinţi ai Consiliului Judeţean Sibiu, Constantin Şovăială şi Marcel Luca, consilierul judeţean Mihai Sămărghiţan şi o mare parte din profesorii şcolii.
După momentul de rugăciune şi binecuvântare rostite de părintele Mihai Sămărghiţan, directorul şcolii, Alina Pinca, a subliniat că este o mândrie pentru instituţia de cultură pe care o conduce să aibă atâţia elevi şi şi-a manifestat dorinţa ca şi în acest an şcolar să aibă o bună şi fructuoasă colaborare cu profesorii şi cu elevii.
Vicepreşedintele Constantin Şovăială a dat asigurări conducerii şi profesorilor şcolii că există o preocupare la nivelul conducerii Consiliului Judeţean Sibiu de a crea condiţii foarte bune pentru desfăşurarea activităţii Şcolii Populare de Arte şi Meserii, într-un spaţiu mai mare, aşa cum beneficiază celelalte instituţii de cultură din subordinea Consiliului Judeţean Sibiu. La rândul său, vicepreşedintele Marcel Luca le-a transmis profesorilor că ceea ce ei fac se bucură de aprecierea Consiliului Judeţean Sibiu. “Urmărim cu mare drag elevii pe care îi îndrumaţi şi care apar pe posturile TV, la Zilele Culturale ale Judeţului Sibiu sau la alte acţiuni culturale la care Şcoala Populară de Arte participă. E foarte important că acoperiţi, prin instrucţia pe care o oferiţi generaţiei tinere şi nu numai, o mare parte din domeniile culturii. Unii elevi ajung sus, alţii poate vor ajunge sus, cunoscuţi, celebri şi aceasta e şi meritul dumneavoastră”, a spus Marcel Luca.
Noul an şcolar aduce laolaltă 500 de elevi, de la copii, adolescenţi până la persoane aflate în pensie. Dintre aceştia, peste 300 au optat să studieze la clasa de actorie, alţii la pictură, o parte la clasele de instrumente muzicale: chitară, orgă-acordeon sau instrumente de suflat, iar cei mai mulţi au ales sa urmeze cursurile de canto muzică populară, urmate de cursurile de canto muzică uşoară. Restul elevilor sunt încrişi la clasele din judeţ pe care Şcoala Populară de Arte le organizează:  clase de fluiere – Orlat, de icoane pe sticlă – Aţel, de jocuri populare – Slimnic, de artă tradiţională – Gura Râului, Valea Viilor şi Loamneş, şi un grup vocal în comuna Cristian. Toţi aceşti elevi sunt îndrumaţi de aproximativ 20 de cadre didactice, ale căror profesionalism şi dăruire se văd în rezultatele bune pe care elevii le au la diferite concursuri, precum şi în apariţiile lor la diferite activităţi culturale, cum a fost, de exemplu, spectacolul folcloric organizat de 1 Decembrie la Sala Transilvania.

peste 500 de elevi încep şcoala populară de arte şi meserii “ilie micu”

Ultima oră

Comentariul meu

Publică