mii de cărți tipărite în secolele xix-xxi, donate muzeului național brukenthal

brukMuzeul Naţional Brukenthal a organizat o conferinţă de presă cu ocazia primirii a aproximativ 2000 de cărţi, din partea Association Hellas & Roma. Au participat Excelenţa Sa Jean-Hubert Lebet, Ambasadorul Confederaţiei Elveţiene în România, prof.univ.dr. Laurent Chrzanovski, reprezentant Association Hellas & Roma, prof.univ.dr. Sabin Adrian Luca, managerul Muzeului Naţional Brukenthal.

Cu acest prilej, Excelenţa Sa Jean-Hubert Lebet, Ambasadorul Confederaţiei Elveţiene în România, a declarat:  “Vreau să îi felicit pe domnul Luca şi pe domnul Chrzanovski pentru munca depusă, este iniţiativa lor şi ceea ce vedeţi aici este rodul efortului lor. Îmi place mult Sibiul şi de fiecare data când vin aici văd o iniţiativă a domnului Chrzanovski într-un alt domeniu. Aşa merg lucrurile în Elveţia, cu multe iniţiative la nivel local (…) Mă bucur să văd că Muzeul Brukenthal dezvoltă legături cu instituţii de cultură din Elveţia. Este a treia oară când vin în acest muzeu şi de fiecare dată sunt impresionat de cât de dinamic este.”
Prof.univ.dr. Sabin Adrian Luca a declarat: “Suntem într-un moment foarte favorabil, venit în urma dezvoltării serioase a relaţiilor între instituţii de cultură din Elveţia şi Muzeul Naţional Brukenthal. Am avut plăcerea să primim din Elveţia în jur de 2000 de cărţi, foarte valoaroase, editate în ultimele două secole. Suntem flataţi că Biblioteca Brukenthal reuşeşte să îşi îmbogăţească fondul în acest mod. Îi mulţumim Excelenţei Sale, domnul Jean-Hubert Lebet, Ambasadorul Confederaţiei Elveţiene în România, pentru sprijinul acordat în efectuarea transportului, şi domnului prof.univ.dr. Laurent Chrzanovski, care a contribuit major la primirea acestor cărţi. La schimb, noi am oferit partenerilor în jur de 100 de publicaţii, editate de instituţia noastră în ultimii zece ani.“
Evenimentul este unul important şi pentru partenerii elveţieni, a subliniat prof.univ.dr. Laurent Chrzanovski, căci este cea mai mare donaţie de carte făcută de municipalitatea din Geneva, după cea către Biblioteca din Alexandria.
Muzeul Naţional Brukenthal a primit, astfel, în jur de 2.000 de volume, tipărite în secolele XIX-XXI. Cărţile sunt editate în limbile engleză, franceză, germană, italiană şi greacă, fiind publicaţii importante din domeniile literatură, istorie, istoria artei şi arheologie. Cărţile provin din colecţii particulare, din editurile Muzeului de Istorie şi Artă din Geneva şi ale Muzeului Olimpic din Lausanne.

mii de cărți tipărite în secolele xix-xxi, donate muzeului național brukenthal

Ultima oră

Comentariul meu

Publică