stafeta-veteranilor-54

“Ştafeta Veteranilor” este un eveniment dedicat comemorării eroilor Armatei României din cel de-al doilea război mondial, de la a cărui încheiere s-au împlinit 70 de ani.

“Ştafeta veteranilor” va sosi în Sibiu sâmbătă, 26 septembrie. Militarii din Curtea de Argeş, membri ai Grupului Invictus, care vor traversa Transfăgărăşanul alergând, vor fi întâmpinaţi de studenţi militari ai Garnizoanei Sibiu la intrarea în municipiul Sibiu dinspre Râmnicu Vâlcea. Aceştia vor prelua drapelul tricolor şi se vor îndrepta spre Cercul Militar, unde va avea loc o ceremonie specială, la Monumentul “Ostaşului din toate timpurile”, după următorul program:
– ora 10,00 – 10,05 – Primirea drapelului, de către comandantul garnizoanei, de la Grupul Invictus şi predarea acestuia reprezentantului veteranilor din garnizoana Sibiu
– ora 10,05 – 10,10 – Oficierea serviciului religios
– 10,10 – 10, 15 – Alocuţiuni ale oficialităţilor
– 10,15 – 10,20 – Intonarea Imnului Naţional al României concomitant cu arborarea drapelului pe catarg
– 10,20 – 10,30 – Defilarea detaşamentului de onoare.

Concomitent cu evenimentul de la Cercul Militar, se vor desfăşura ceremonii militare similare în faţa Instituţiei Prefectului, de pe strada Andrei Şaguna, şi în Piaţa Mare, în faţa Primăriei. Drapelul tricolor arborat pe clădirea Instituţiei Prefectului va avea 30 de metri pătraţi şi va rămâne arborat până luni, 28 septembrie.
Celelalte două drapele, de la Cercul Miliar, respectiv din Piaţa Mare, vor fi coborâte la ora 02,00, în cadrul unor ceremonii miliare care vor preceda plecarea ştafetei Invictus, formată din 20 de studenţi militari din garnizoana Sibiu, spre Sighişoara.
Grupul Invictus România, constituit preponderent de tineri veterani ai teatrelor de operaţii din Irak şi Afganistan, are drept scop promovarea valorilor naţionale prin comemorarea celor care au luptat sub Drapelul României. “Ştafeta Veteranilor” vrea să atragă atenţia societăţii civile asupra respectului şi preţuirii care se cuvin veteranilor, răniţilor, invalizilor şi urmaşilor celor decedaţi ca urmare a participării la acţiuni militare. Evenimentul vizează şi strângerea de fonduri pentru cauza Invictus, respectiv de a trimite cel puţin un militar rănit în teatrele de operaţii la Jocurile Paramilitare Invictus 2016.

Ultima oră

Comentariul meu