ulbs-ul se laudă că a avut o creștere a numărului de candidați la admitere

img_8251.jpgToate locurile bugetate scoase la concurs în cele două sesiuni de admitere la Universitatea ”Lucian Blaga” din Sibiu au fost ocupate, atât la studiile de licență (1670 locuri) cât și la cele de master (910), numărul de candidați fiind în creștere cu aproximativ 15%, față de anul precedent.

”Sunt mulțumit de modul în care a decurs admiterea în acest an. Am avut o crestere cu 15% a numarului de candidati, iar numărul de locuri acordate de la Minister au fost ocupate în totalitate. Avem facultăți cu rezultate deosebite în ceea ce privește admiterea, la Inginerie, o facultate care, prin rezultate deosebite obținute de studenți și cadrele didactice la concursurile naționale și internaționale a căpătat un prestigiu deosebit de ridicat. Și facultățile de Medicină și Științe Economice au avut rezultate bune”, a declarat prof. univ. dr. ing. Ioan Bondrea, rectorul ULBS, care a precizat faptul că mai există termen pentru confirămări la Facultatea de Drept, până în 25 septembrie. Locuri cu taxă au mai rămas 747 la studiile de licență și 870 la master.

În privința spațiilor de cazare și masă pentru studenți, universitatea a alocat peste 900.000 lei pentru lucrări de modernizare. ”Am avut lucrări în toate căminele. Din păcate, ne confruntăm cu aceeași calitate proastă a lucrărilor efectuate de diferiți constructori, iar asta derivă din proasta înțelegere a ceea ce înseamnă în caietele de sarcini și licitațiile, prețul cel mai scăzut. Sigur, dacă sunt întrebați constructorii, vor spune că la ce bani primesc de la universitate, aceasta este calitatea lucrărilor. Probabil că realitatea este undeva la mijloc. Dar, important pentru noi este să îi așteptăm pe studenți în condiții bune, în condițiile în care tarifele nu s-au modificat. Ba mai mult, din acest an studenții vor avea inclus în tariful de cazare și internetul”, a precizat rectorul Ioan Bondrea. La rândul său, conf. univ. dr. Ramona Todericiu, director general administrativ adjunct al ULBS spune că lucrările s-au desfășurat în toate căminele. ”S-au realizat lucrări de modernizare a instalațiilor sanitare în căminul 1 la etajele 2 și 3, valoarea lucrărilor fiind de 500.000 lei. De asenemea, în căminul 2 a fost schimbat tot mobilierul, o investiție care se ridică la suma de 300.000 lei. Am achiziționat aparatură pentru cele două spălătorii, în valoare de 120.000 lei, dar lucrări de reparații s-au realizat și în celelalte cămine, toate investițile fiind realizate din buget propriu”, a exemplificat conf. univ. dr. Ramona Todericiu.

Anul universitar începe în Piața Mare

Anul universitar 2015-2016 va avea dechiderea oficială, în Piața Mare din Sibiu, iar împreună cu studenții ULBS se vor afla și cei ai Academiei Forțelor Terestre ”Nicolae Bălcescu” din Sibiu. ”Dorim ca deschiderea festivă să aibă loc în preznța autorităților locale și a mediului de afaceri din oraș, pentru a arăta încă odată legătura strânsă dintre Universitate și comunitatea sibiană. Iar bobocii, cei care acum își încep viața de studenți, să simtă că au intrat într-o universitate care are grijă de viața lor, că au intrat într-o universitate europeană dintr-un oraș european”, a declarat rectorul Ioan Bondrea.

Primul contact al studenților cu noul an universitar se va face însă mai repede, în 28 septembrie, la sediul fiecărei facultăți.

Locuri libere la taxă (licență):

Facultatea de Teologie:​​​​​ ​​ 0 locuri

Facultatea de Drept: (*confirmările se încheie în 25 septembrie) ​​ 254 locuri*

Facultatea de Litere și Arte:​ ​ ​​​​ 98 locuri

Facultatea de Științe Socio-Umane: ​​​​ 195 locuri

Facultatea de Inginerie ​​​​​​​ 30 locuri

Facultatea de Științe: ​​​​​ 42 locuri

Facultatea de Medicină: ​​ ​​​ 0 locuri

Ştiinţe Agricole, Industrie Alimentară şi Protecţia Mediului: ​​​ 75 locuri

Facultatea de Ştiinţe Economice: ​​​​ 53 locuri

Ultima oră

Comentariul meu