cazarea în căminele studențești din sibiu. cât costă, când începe și ce condiții sunt!

camin studentesc sibiuUniversitatea Lucian Blaga din Sibiu oferă studenților de la facultățile din oraș un număr de aproximativ 2.000 de locuri de cazare, în căminele din oraș. Numărul solicitărilor este însă mult mai mare, iat preţul cazării variază între 165 de lei şi 675 de lei pe lună.

Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu pune la dispoziţia studenţilor aproape 2.000 de locuri de cazare în cămine, pentru care au fost depuse 2.300 de solicitări, iar tarifele lunare variază între 165 şi 675 de lei, cele mai scumpe camere fiind într-un cămin de garsoniere şi apartamente utilate.
Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu (ULBS) dispune de 1.980 de locuri de cazare şi a primit circa 2.300 de cereri de la studenţii interesaţi să locuiască într-unul dintre căminele studenţeşti, iar cazările încep joi, pregătirile fiind pe ultima sută de metri, , conform mediafax.ro.
Potrivit reprezentanţilor ULBS, instituţia administrează opt cămine.
Studenţii interesaţi de un loc de cazare au depus circa 2.300 de cereri, în perioada 15 iulie – 15 august, însă unii au făcut şi câte două-trei solicitări, pentru cămine diferite. Cei care au primit repartiţie se pot prezenta, începând de joi, pentru preluarea camerelor şi încheierea contractelor de cazare.
Cazarea începe cu studenţii din anii mari – IV-VI şi continuă cu studenţii din anii mai mici, iar duminică se face cazarea studenţilor din primul an. Repartizarea locurilor în cămine se face în funcţie de medie şi de facultate.
Studenţii care nu se prezintă să îşi ia în primire locul de cazare până în 28 septembrie pierd acest drept, iar locurile sunt redistribuite în 29 septembrie.
Directorul administrativ adjunct al ULBS, Ramona Todericiu, a declarat că se lucrează pentru ca toate camerele să fie pregătite joi.
„Potrivit regulamentului, cazarea începe cu patru zile înainte de începerea anului universitar. Acesta începe în 28 septembrie, aşa că din 24 începem cazarea. E un pic devreme pentru noi, pentru că în două zile noi îmbrăcăm un cămin, dar vom fi gata la timp”, a declarat Ramona Todericiu.
Ea a precizat că ULBS a alocat peste 700.000 de lei pentru reparaţii, modernizări şi igienizări în căminele studenţeşti.
„Suma, din fericire, a fost depăşită pentru că am schimbat mobilierul în Căminul 2 şi am făcut o lucrare mare în Căminul 1. Aici s-au schimbat – la etajele doi şi trei – instalaţiile termice, instalaţiile electrice, instalaţiile sanitare. Parterul şi etajul întâi vor fi făcute anul viitor. În rest, în celelalte cămine s-au făcut lucrări mai mici – zugrăveli, vopsit de uşi, ferestre şi alte lucrări”, a explicat Ramona Todericiu.
Ea a adăugat că, anual, pentru redistribuire rămân suficiente locuri, astfel încât toţi studenţii care îşi doresc un loc în cămin ajung să primească unul.

Locuri puține
Reprezentanţii studenţilor sunt de acord că locurile în căminele ULBS sunt suficiente.
„Ştiu că în alte universităţi numărul locurilor de cazare a fost o problemă. La noi nu a fost. Sunt locuri suficiente. Tot timpul au rămas locuri la redistribuire sau în primele două-trei săptămâni. Sunt mulţi care se mută în chirie şi locurile rămân libere. Nu vreau să mă înşel, dar cred că au fost ani când au existat şi camere goale pe durata anului”, a declarat Cristian Buzea, preşedintele Asociaţiilor Studenţeşti din cadrul ULBS.
Potrivit datelor oferite de reprezentanţii ULBS, tariful pentru un loc în căminele instituţiei costă între 165 şi 675 de lei, în funcţie de cămin şi de dotările acestuia.
Studenţii care sunt cazaţi în Căminul 5 Energetic plătesc 165 de lei pe lună. Căminul 5 este situat în cartierul Vasile Aron din municipiul Sibiu, relativ departe de zona centrală, unde sunt facultăţile. În plus, camerele pe care le folosesc studenţii sunt amenajate într-un internat de liceu, condiţiile nefiind cele mai bune.
Cel mai scump cămin al ULBS este Academica, unde sunt garsoniere şi apartamente complet utilate. Studenţii plătesc aici 615 lei pe lună plus utilităţi, iar doctoranzii, masteranzii şi rezidenţii plătesc 675 de lei pe lună, plus utilităţi. Este cel mai luxos cămin al ULBS şi, în general, este ocupat de rezidenţi, mulţi dintre ei căsătoriţi şi cu câte un copil.
Tarifele de cazare la ULBS sunt neschimbate faţă de anul trecut, însă în acest an în toate căminele studenţeşti internetul va fi furnizat gratuit. ULBS are circa 17.000 de studenţi care învaţă la cele nouă facultăţi. sursa: mediafax.ro

Ultima oră

Comentariul meu