foto - lifturi noi pentru mai multe secții de la spitalul județean sibiu

lift 1Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă continuă demersurile de modernizare a pavilioanelor în care îşi desfăşoară activitatea secţiile medicale din cea mai mare şi importantă instituţie sanitară a judeţului.

În acest sens, au fost achiziţionate şi montate recent două ascensoare noi şi moderne: unul pentru pavilionul unde îşi desfăşoară activitatea Secţia Clinică Neurologie şi unul pentru pavilionul care găzduieşte Secţiile Clinice Medicale I şi II, fiind astfel înlocuite lifturile vechi care funcţionau din anul 1978.
Valoarea celor două ascensoare s-a ridicat la 189.508,68 lei cu TVA inclus, fondurile fiind asigurate de către Consiliul Judeţean Sibiu. Ascensoarele au fost achiziţionate prin licitaţie pe SEAP (Sistemul Electronic de Achiziţii Publice) prin cerere de ofertă, criteriul de selecţie fiind preţul cel mai mic din ofertele admisibile.
În cadrul pavilionului Neurologie, a fost dat în folosinţă un ascensor de mari dimensiuni, cu o capacitate de 20 de persoane şi posibilitatea transportării pacienţilor pe targă. Preţul acestuia a fost de 113.742 lei cu TVA inclus. În cadrul clădirii Medicală I şi II a fost montat un lift cu o capacitate de  6 persoane, achiziţionat la un preţ de 75.766 lei.
„Prin acest demers am vizat creşterea gradului de confort atât pentru pacienţi, ştiut fiind faptul că aceste secţii sunt printre cele mai solicitate, cât şi pentru personalul medical, dorindu-ne fluidizarea transportului pacienţilor şi asigurarea condiţiilor optime pentru derularea actului medical”, a declarat Dr. Vasile Spinean, managerul SCJU Sibiu.

Ultima oră

Comentariul meu