e oficial. s-a anunțat când încep efectiv lucrările la autostrada sibiu – pitești

autostrada1Ministrul Transporturilor, Iulian Matache, a declarat zilele trecute în cadrul unei dezbateri la Adevărul Live, că în mod sigur lucrările la mult așteptata autostradă ce ar urma să fie amenajată între Sibiu și Pitești, vor fi demarate în prima jumătate a anului viitor.

Iulian Matache a declarat în cadrul aceleiași dezbateri că anul trecut, absorbtia fondurilor europene pe transporturi a fost de 58%, acum va fi de 73-75%. Au fost greseli care au dus la intarzieri, sper sa nu se mai repete in viitor.
Cât despre autostrada Sibiu-Pitesti acesta a spus că ”la jumatatea anului 2016 vor incepe efectiv lucrarile. Pana atunci, vor fi dezbateri locale in fiecare judet strabatut de acest tronson, pentru a identifica eventualele probleme punctuale. Sunt cinci tronsoane, din care doua sunt capetele, la sfarsitul anului vom avea caietele de sarcini si vom putea demara licitatiile pentru sectoarele de capat, astfel ca la jumatatea anului sa inceapa efectiv lucrarile”.
Autostrada Sibiu – Pitești va face parte din tronsonul ce va lega granița de Vest a României, de la Nădlac până în est, pe litoralul Mării Negre.

Ultima oră

Comentariul meu