biciclete cadou pentru elevii sibieni. pentru ce sunt premiați!

bicicleteZece biciclete vor fi oferite astăzi ca premiu unor elevi din județul Sibiu. Aceștia vor fi premiați pentru că au câștigat un concurs finanțat din bani europeni.

Agenția pentru Protecția Mediului (APM) Sibiu va oferi, marți, zece biciclete cadou unor elevi câștigători ai concursului “Un slogan pentru adaptarea la schimbări climatice”, în Ziua europeană fără mașini.
”Prin această premiere, cu zece biciclete pentru tinerii liceeni, câștigători ai concursului organizat în cadrul proiectului ‘Calea Verde spre Dezvoltare Durabilă’, finanțat prin granturile SEE 2009-2014, și prin această acțiune dedicată Săptămânii Mobilității Europene ne continuăm strategia de atragere a tinerilor și de conștientizare a sibienilor cu privire la necesitatea găsirii unor mijloace de transport alternative, ecologice, în contextul în care circulația auto în oraș a devenit una din principalele surse de poluare a aerului. Considerăm că atunci când timpul permite, bicicleta este un mijloc de transport benefic atât mediului cât și sănătății sibienilor”, a declarat Bogdan Gheorghe Trif, director executiv al APM Sibiu.
Acesta a mai anunțat că peste două săptămâni urmează să monteze, în fața sediului Agenției pentru Protecția Mediului Sibiu, un rastel pentru biciclete, pentru toți cetățenii care vin la agenție.
Tot marți, angajații APM Sibiu se vor plimba cu bicicletele prin cel mai mare parc din municipiu, Parcul Sub Arini, dorind astfel să promoveze această variantă alternativă de transport și să încurajeze un stil de viață activ.

Ultima oră

Comentariul meu