Topul țărilor cu cele mai multe panouri solare

Cel mai probabil va asteptati ca prima pozitie a acestui top sa fie ocupata de una dintre marile puteri ale Europei, iar din acest punct de vedere nu sunteti departe de adevar. Da, Germania este este o tara „privilegiata” din punct de vedere ideologic, dovada fiind si atitudinea autoritatilor fata de beneficiile pe care le aduce utilizarea la scara larga a energiilor regenerabile. Recent, autoritatile s-au avantat intr-o promisiune publica de mari dimensiuni, oferindu-le cetatenilor un termen temporal – 2050 – data limita pana cand energia electrica va fi produsa exclusiv din exploatarea energiilor regenerabile.panouri solare germania

Din punct de vedere al costurilor, Germania este de foarte mult timp tara europeana care propune locuitorilor sai cele mai diminuate preturi la consumul de energie electrica si chiar daca acesta ar putea fi considerat un fond favorabil autoritatile doresc continuitate si evolutie in adoptarea energiilor regenerabile si indruma cat mai multi oameni sa isi monteze panouri solare in spatiul in care isi desfasoara activitatea, fie ea profesionala sau personala.

Italia este ocupanta celei de-a doua pozitii, evolutia sa fiind intens urmarita in ultimul timp de catre inginerii specialisti. Un procentaj care depasea cu usurinta pragul de 6% definea in anul 2013 cumulul de energie care provenea din implementarea sistemelor de panouri solare. Pentru ca investitiile in acest segment sunt caracterizate de o simplitate a procedurilor administrative care trebuiesc indeplinite inainte de primirea unei autorizatii, lucrarile s-au extins iar capacitatea fermelor solare a depasit-o cu mult pe cea a sectorului eolian.

Pentru ca din nefericire Japonia dispune de un background nu tocmai favorabil raportat la industria ncucleara, un fost pilon de rezistenta in economia acestei tari, autoritatile au inceput sa indrume populatia tot mai frecvent spre clasa energiilor regenerabile, care nu vor fi niciodata punctul de plecare spre un dezastru asemanator cu cel de la Fukushima, eveniment nefast in cultura japoneza care a intristat tot globul in urma cu patru ani.

Daca v-ati intrebat vreodata care este tara privilegiata cu cel mai amplu sistem de panouri solare raspunsul este USA – California, in acelasi context termic favorabil aflandu-se si Spania, tara europeana care beneficiaza natural de cele mai multe zile cu temperaturi ridicate si implicit, multe raze de soare. In pofida contextului favorabil Spania alege sa isi exporte resursele regenerabile intr-un imens procentaj catre Germania, ocupanta primului loc in topul nostru. Fiind un colos comercial China a reusit anul trecut sa isi castige statutul de cel mai mare furnizor de componente care se utilizeaza la producerea si instalarea sistemelor solare, iar in plan intern autoritatile si-au declarat initiativa de a dubla capacitatea fermelor solare prezente pe teritoriul Chinei.

Franta este o alta putere europeana care paseste timida spre alternativele regenerabile, in ultimul timp inregistrand cresteri enorme in sectorul energiei solare, fiind urmata indeaproape de Cehia si Belgia, alte doua tari civilizate ce isi indruma locuitorii sa bucure de avantajele pe care le ofera sistemele fotovoltaice. Locul zece este destinat Australiei, tara care pana acum ceva timp avea reglementari stricte in privinta taxelor impuse pentru utilizarea energiilor fosile, premisa excelenta pentru dezvoltarea energiilor regenerabile.

Ultima oră