csu începe ”joaca” în cupa româniei. fleșeriu: ”nu e un obiectiv atât de important pentru noi”

fleseriuCSU Sibiu joacă marți la Sala Transilvania în fața vicecampioanei BC Mureș, în turul I al Cupei României la baschet masculin. Sibienii au probleme de lot, Păun și Gilbert fiind incerți pentru meciul ce începe la 19.00. Fleșeriu vrea răbdare de la fani și speră ca Sibiul ”să se ridice la valoarea celor de la Târgu Mureș”.

Octavian Popa Calotă și Dan Fleșeriu au făcut declarații înaintea meciului din Cupa României:
”Așteptăm cu nerăbdare dubla manșă cu Mureșul, chiar dacă pentru noi Cupa României nu este un obiectiv primordial. Din câte am înțeles, vom folosi aceste două meciuri drept oarecare pregătire pentru a vedea unde ne aflăm și pentru a integra noul jucător în formula de joc. Referitor la jucătorii români, cred că avem destui care să joace, singura problemă este că nu avem foarte mulți jucători români cu experiență. Avem însă jucători (n.r. români) care pot să joace baschet de calitate, avem încredere în ei și sper că vor face față. Târgu Mureș a fost tot timpul o echipă puternică și anul acesta, luând jucătorii individual, cred că au multă calitate în echipă și pe fiecare post sunt acoperiți. Acum mai trebuie să și formeze o echipă și vom vedea cum se vor descurca într-un meci oficial”, a declarat căpitanul lui CSU Sibiu, Octavian Popa Calotă.
”Suntem pregătiți să începem, deși avem două mici probleme legate de accidentări: Lawrence Gilbert, cu un deget rupt, și Georgian Păun, care, la ultimul meci de pregătire, s-a accidentat la spate. Nu știm dacă îi vom putea folosi. În rest, echipa este pregătită. Îl așteptăm pe Harrison să intre în cadrul echipei, pentru că suntem încă cu probleme pe poziția de pivot, așa cum am și început defapt, de când ne-am reunit. Sperăm să ne ridicăm la valoarea celor de la Târgu Mureș, deși, repet, Cupa României nu este un obiectiv atât de important pentru noi, mai ales că se joacă obligatoriu cu doi români pe teren și aici suferim destul de mult. Sufeream și în condițiile în care Geo (n.r. Georgian Păun) ar fi fost sută la sută apt, suferim mai mult acum dacă vom pune accentul doar pe cei trei români, poate și al patrulea. Ca să ai o rotație bună îți trebuie cel puțin 6 jucători buni români, dintre care doi trebuie să fie permanent în teren. Cu siguranță BC Mureș sunt puternici, cu toate că au schimbat câțiva dintre jucători, dar cu siguranță sunt la fel de puternici ca și în sezonul trecut. Au acoperite toate posturile, au și posturile cu români foarte bine acoperite și cred că vor avea ca obieciv clasarea în primele patru. E primul meci oficial pentru mine ca antrenor la CSU, dar cred că după meciurile acestea amicale pe care le-am avut, emoțiile nu sunt ca la primul meci. Sper însă ca spectatorii să umple sala pentru a ne vedea acum, la o lună de la începerea pregătirii, cum arătăm și să se aștepte să creștem de aici, mai departe, la fiecare meci. Asta nu înseamnă că ce vom arăta la meciul de marți va fi totul. Nu. De aici pornim și, fiind un proiect pe perioadă mai lungă, vom crește și sper să ajungem acolo unde își doresc și spectatorii”, a spus Dan Fleșeriu, antrenorul principal al lui CSU Sibiu.
Partida de marți, 22 septembrie 2015, de la ora 19:00, va fi transmisă LIVE  pe Digi Sport. Returul se joacă sâmbătă, 26 septembrie 2015, la Mureș.

Ultima oră

Comentariul meu