piesă în premieră la teatrul național radu stanca din sibiu

nathan inteleptul ofelia popiiTeatrul Național „Radu Stanca” Sibiu  va prezenta la sfârșitul săptămânii premiera națională a spectacolului „Nathan înțeleptul”, în regia lui Armin Petras, unul dintre cei mai importanți regizori contemporani.

Avanpremiera va avea loc sâmbătă, 19 septembrie, ora 19:00, iar premiera va avea loc duminică, 20 septembrie. Distribuția celor două reprezentații este formată exclusiv din actori TNRS și beneficiază de participarea extraordinară a muzicianului Marius Mihalache. Scenografia spectacolului este realizată de Dragoș Buhagiar.
Spectacolul „Nathan înțeleptul”, după Gotthold Ephraim Lessing, în regia lui Armin Petras este rezultatul unuia dintre cele mai mari proiecte de coproducție demarate de Teatrul Național „Radu Stanca” Sibiu, împreună cu Teatrul Național din Stuttgart. Proiectul nu se limitează doar la o simplă punere în scenă a piesei de teatru, ci urmărește scopuri concrete, dimensiunea socială a terorismului și mai ales a rasismului în aceste două țări, fiecare cu particularitățile sale. Textul lui Lessing este “tradus” din perspectiva dezbaterilor pe tema violenței din Europa de astăzi. Pe 17 martie 2016 va avea loc premiera spectacolului la Schauspiel Stuttgart, urmată de o serie de reprezentații la Teatrul Național din Oslo și de un turneu în Luxemburg.

Ultima oră

Comentariul meu