foto – părinții și copiii au strâns din nou zeci de saci cu gunoaie din ”sub arini”

dsc_0562Peste 45 de adulți și copii s-au mobilizat marți seară pentru a strânge gunoaiele din Parcul Sub Arini din Sibiu. Au fost strânși circa 25 de saci de gunoi într-o oră și jumătate și legate aproximativ 20 de afișe care încurajează folosirea coșului de gunoi.

Scopul acțiunii, aflate la cea de-a doua ediție, a fost de a curăța parcul, de a-i învăța pe cei mici să respecte natura și de a încuraja folosirea de către sibieni a coșurilor de gunoi.
„Mă bucur că ni s-au alăturat așa de mulți părinți și copii. Am început cu șase mame și șase copii în prima ediție, iar acum am fost de patru ori mai mulți”, a declarat Raluca Faloba, inițiatoarea acțiunii.
„Coșul de gunoi nu este doar acasă, ci și în parc, în pădure, în oraș, etc. Am fost uimită de faptul că  patru puștani stăteau în mijlocul gunoaielor, m-au văzut, au tăcut și au plecat capetele până am adunat și am plecat. Sper să le fie învățătură de minte. Sunt mamă și îmi doresc un parc curat și sigur pentru copiii mei. Respectul față de Mama Natură se învață de acasă. Îmi venea să îmbrățișez toate mămicile și copiii prezenți”, a declarat Ana Maria Porumbăceanu, participantă la acțiune.
„Am participat la această acțiune cu băiețelul meu Ștefan pentru că îmi doresc un parc mai curat pentru copiii mei și pentru mine. Mă bucur că am atras măcar priviri și poate se vor gândi de două ori înainte de a arunca gunoiul pe jos. Am găsit tot felul de gunoaie dosite prin tufișuri, prin scorburile copacilor, dar destule și pe aleile principale. Foarte multe mucuri de țigară, semințe și hârtiuțe rămase în urma concertului din weekend. Am găsit chiar și un pantof de sticla… l-o fi pierdut Cenușăreasa?! O altă problemă în parc sunt coșurile de gunoi ruginite, fără fund, din care cad gunoaie”, a declarat o altă mamă participantă, Mihaela Obilișteanu.

YouTube video

Afișele, legate de copaci cu sfoară pentru a proteja natura, au arătat timpul de degradare al diferitelor gunoaie frecvent întâlnite în parc. Pe asfalt, părinții și copiii au desenat cu creta diverse motive din natură, pentru a accentua nevoia de a ocroti natura și de a păstra parcul curat.
Prima acțiune a avut loc pe 25 august. Au fost strânși 10 saci de gunoi în mai puțin de două ore. Ambele ediții au fost susținute cu fondurile a șase mame care au organizat evenimentele.

Ultima oră

Comentariul meu