un sibian, desemnat pompierul anului în românia. dovadă exemplară de prezență de spirit!

midrigan filip isu sibiuUn tânăr care este plutonier major în cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Dumitru Croitoru” din Sibiu, a primit duminică distincția de pompier de onoare al anului, chiar din mâna vice premierului Gabriel Oprea. Midrigan Filip-Mihai a dat dovadă de prezență de spirit la stingerea unui incendiu în care viața a aproape 30 de oameni era pusă în pericol.

Duminică, 13 septembrie, viceprim-ministrul pentru securitate națională, ministrul afacerilor interne, Gabriel OPREA, a participat la ceremonia organizată cu ocazia Zilei Pompierilor din România.
Cu acest prilej viceprim-ministrul pentru securitate națională a acordat titlul Pompierul de Onoare al anului, plutonierului major Midrigan Filip-Mihai din cadrul ISU Sibiu pentru prezența de spirit dovedită în îndeplinirea unei misiuni de stingere a incendiului, în urma căreia au fost salvați 25 de adulţi şi 4 copii.
Totodată, vicepremierul Gabriel OPREA a înmânat distincția Salvatorul de Onoare al anului, plutonierului major Baută Ştefan din cadrul ISU Bucureşti – Ilfov, care aflându-se în timpul liber, a intervenit pentru acordarea primului ajutor pentru patru victime ale unui accident rutier, până la transportul acestora la unitățile spitalicești.
Pentru recompensarea efortului profesional depus şi a rezultatelor obţinute în îndeplinirea misiunilor încredinţate, cu ocazia „Zilei de 13 septembrie 2015 – Ziua Pompierilor din România”, au fost înaintaţi în gradul următor, înaintea expirării stagiului minim, 272 ofiţeri, maiştrii militari şi subofiţeri din Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă şi unităţile subordonate.

Ultima oră

Comentariul meu