foto - ziua în care toată lumea a fost emoţionată. cum a început şcoala cu adevărat la sibiu!

img_3213

Stresul e mare atunci când îţi ţii nepotul strâns de mână să nu fugă, iar el încearcă din răsputeri să scape şi să fugă în mulţime după colegii lui. Acesta este un adevăr pe care îl poate confirma orice bunic prezent astăzi la festivitatea de deschidere a noului an şcolar de luni de la “Goga”.

Peste 63.000 de elevi au început luni şcoala în tot judeţul. Cu siguranţă, cei mai emoţionaţi au fost cei aproximativ 4.000 de “pitici” care au mers pentru prima dată în sălile de clasă. O atmosferă super emoţionantă a fost şi la Colegiul Naţional “Octavian Goga”. Nu pentru că acolo a sosit vreun VIP important. Nici vorbă!

Mici bărbăţei îmbrăcaţi la costum şi fetiţe cu rochii cu volane au făcut luni deliciul privirilor tuturor, la deschiderea noului an şcolar. Pentru că încă nu au vârsta potrivită pentru a veni singuri la şcoală, aşa cum au făcut-o liceenii, cei mici s-au luptat minute în şir cu bunicii care ţineau strâns de ei să nu dispară prin mulţime. Emoţiile au fost mari – elevii aşteptau nerăbdători să îşi vadă prietenii, bunicii trăgeau disperaţi de ei să nu-i piardă.

Prichindeii, cei mai năzbâtioşi. Bunicii, cei mai “serioşi”.

Se pare că noua modă, ca elevii să fie aduşi la şcoală de bunici şi nu de părinţii mult prea ocupaţi, le dă bătăi de cap tuturor. „Vreau să îmi văd colegii. Sunt împrăştiaţi prin toată curtea şi eu stau aici şi aştept. Poate totuşi apar câţiva şi în zona în care sunt eu”, îmi şopteşte un băieţel vizibil agasat de bunica lui care îi urmăreşte fiecare mişcare cu ochi de vultur. „Bunico, lasă-mă să merg măcar până acolo!”, continuă băiatul şi îi arată femeii un stâlp la câţiva metri spre stânga.

Stresată, bunica îi răspunde prompt cu un „Nu” răsunător. Nu trec nici câteva secunde şi vine şi cu replica la atac. „Bineînţeles că îl urmăresc. Dacă păţeşte ceva? Mama lui a rămas acasă şi m-a rugat pe mine să vin cu el. Nu ştiu nici măcar în ce clasă trebuie să intre. Am emoţii foarte mari.”. Mi se pare că văd chiar şi un strigăt disperat de ajutor pe faţa femeii care continuă să tragă de cel mic să stea cuminte.

De fapt, asta a fost atmosfera generală în această primă zi de şcoală în mai toate unităţile de învăţământ din Sibiu.

 

Ultima oră

Comentariul meu