andreea ciorteaSibianca Andreea Ciortea a fost numită la conducerea organizației responsabilă de candidatura municipiului Baia Mare la titlul de Capitală Europeană a Culturii în 2021.

Andreea Ciortea, nominalizată ca Director Executiv al Fundației Baia Mare 2021 a apreciat inițiativa primarului Cătălin Cherecheș de a dezvolta orașul într-un mod sustenabil prin cultură, remarcând importanța și provocarea acestui demers: „Auzisem despre intenția orașului Baia Mare de a intra în competiția pentru titlul de Capitală Europeană a Culturii și, recunosc, am privit cu ușor scepticism această inițiativă. Însă, cu o lună în urmă, mi-a fost dat să ajung aici și am rămas în mirare. Am regăsit un oraș impecabil și vă felicit pentru ceea ce ați realizat, este o dovadă în plus că omul sfințește locul și că avem nevoie de viziune pentru ca România să crească organic.”
Noul Director Executiv și-a manifestat disponibilitatea pentru a-și folosi experiența și energia pentru a asigura câștigul de cauză al orașului Baia Mare în competiția pentru titlul din 2021: „Sibiul n-a fost întotdeauna cum este astăzi. Iubesc Sibiul și am crescut împreună cu acest oraș, mai ales în anul 2007, când a fost Capitală Culturală Europeană și am avut șansa să concep și să implementez proiecte culturale importante. Îmi propun să-mi aduc experiența, cunoștințele, bucuria și chiar dacă nu sunt băimăreancă, în curând și sufletul în acest oraș.” Andreea Ciortea dispune de o experiență vastă în domeniu, activând ca manager de proiect în Centrul Cultural German Sibiu și implementând o serie de importante proiecte culturale în cadrul acțiunii Sibiu Capitală Culturală Europeană 2007.
Echipa de profesioniști a Fundației Baia Mare 2021, compusă în majoritate din femei, cu excepția Directorului Artistic, Vlad Tăușance, va depune caietul de candidatura pentru titlul de Capitală Europeană a Culturii pe data de 10 octombrie și va susține cauza orașului într-o prezentare în fața juriului european la începutul lunii decembrie a acestui an.

Sursa www.voceatransilvaniei.ro

Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu