evenimente dedicate luminii la muzeul în aer liber din sibiu

scoala din ticeraSibienii sunt invitați la două evenimente organizate în Muzeul ASTRA în contextul Anului Internaţional al Luminii – 2015 (UNESCO). Acestea vor avea loc la Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului.

Pentru început, astăzi, 8 septembrie, între orele 21 şi 23 vizitatorii Muzeului au ocazia să afle informaţii utile despre stele ( la propriu ) din partea unor specialişti în domeniu ( astronomi ). Ca să observe cât mai bine aştri, aceştia vor veni echipaţi cu telescoape. Practic, vom avea de a face cu un observator stelar în toată regula, pus în scenă în aer liber, în zona Etno-Tehno Parc (Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului).
Mâine, 9 septembrie, la Şcoala din Ticera (monument funcţional din Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului), ora 18, va avea loc vernisajul expoziţiei ,,Focul şi iasca. De la <<omul culegător>> la moştenitorul darului lui Prometeu”.  În expoziţie vor fi expuse 16 panouri cu istoria surselor de foc din preistorie până în epoca modernă. În acelaşi cadru, vizitatorii vor putea să observe zeci de dispozitive şi materiale care generează flăcări de foc – opaiţe, amnare, cremene etc. Expoziţia este realizată de Dr. Univ. Bertrand Roussel, director adjunct al Polului Muzeal al Oraşului Nisa în colaborare cu echipa Muzeului ASTRA.

Ultima oră

Comentariul meu