colectă de rechizite pentru copiii săraci din mărginimea sibiu

cartiSeptembrie este luna în care, pentru mulți copii, începe școala. De regulă, acest eveniment este însoțit de multe emoții, dar și de nerăbdarea de a fi inițiați în diferite taine, de a afla multe lucruri noi.

Din păcate, nu toți copiii din România se pot bucura de noul an școlar. Le lipsesc resursele materiale. Acest lucru a determinat ca rata abandonului școlar să fie în țara noastra de aproape 19%, conform unui raport UNICEF din anul 2014.
Crucea Roșie – filiala Sibiu a organizat sâmbăta, 05 Septembrie, un bazar caritabil, în cadrul căruia au fost strânși 1100 de lei, bani care vor fi utilizați pentru a achiziționa rechizite școlare pentru copiii din orașul Săliște și împrejurimi.
În continuare, sibienii pot susține această acțiune, donând rechizite. Acestea pot fi aduse la sediul nostru, str. A.D. Xenopol, Nr.1, în cursul săptămânii 07-11 septembrie, între orele 9-15, distribuția acestora urmând a se face cu ajutorul voluntarilor nostri și cu sprijinul autorităților locale.
Lia Baltador, directorul Crucii Rosii din Sibiu : ʺDe această dată am ales să ne orientăm spre zonele din afara municipiului Sibiu. În zonele rurale, abandonului școlar este mai ridicat, copiii fiind adesea implicați în muncile agricole. Pe de altă parte, în comunitățile mai mici se cunosc cazurile sociale mai bine, astfel încât sperăm ca rechizitele să ajunge la acei copii care au cel mai mare nevoie de ele. În multe cazuri, educația este singura șansă pentru un viitor mai bun. Invităm sibienii să fie alături de noi, în această acțiune. ʺ

Ultima oră

Comentariul meu