dezbatere despre problema tăierii de păduri în românia

afisJoi 10 septembrie, ora 18:00, în incinta Librăriei Habitus, vor avea loc discuţii despre problema tăierii pădurilor din România. Evenimentul este iniţiat de Fundaţia Propark pentru Arii Protejate, din Braşov, la invitaţia grupului de iniţiativa Cu Verdele-n SUS.

Tăierile abuzive de păduri, care au luat amploare în ultimii ani, sunt deja în centrul atenţiei cetăţenilor care îşi doresc un mediu mai prietenos şi aer curat. Cu toate acestea, se cunosc foarte puţine date concrete despre situaţia pădurilor din România, iar unele informaţii sunt incomplete.
Fundaţia Propark aduce joi la Sibiu date actualizate despre situaţia din ţară, dar şi din judeţul Sibiu. Se vor discuta modalităţi de implicare a fiecăruia dintre noi în procesul de salvare a pădurilor din România, iar invitaţii vor putea răspunde la întrebările publicului.
Discuţiile de joi sunt deschise publicului larg si sunt binevenite în contextul implicării active a tot mai multor oameni. Intrarea este liberă. În aprilie, la Slimnic, 250 de voluntari au plantat 7000 de puieţi într-o singură zi. O împădurire similară va avea loc în noiembrie, la iniţiativa grupului Cu Verdele-n SUS.
Grupul de inițiativă „Cu Verdele-n SUS” își propune să aducă în vizor situația pădurilor și necesitatea ca acestea să fie protejate, prin astfel de activități în mijlocul comunității sibiene: acțiuni de împădurire, campanii de promovare online și offline, seri de film și discuții, campanii de informare. Mai multe detalii gasiți pe www.verdelesus.ro sau pe pagina de Facebook: www.facebook.com/verdelesus
Fundaţia Propark pentru Arii Protejate este principalul furnizor de instruire pentru arii protejate și conservare în România, având în același timp un rol activ în rețelele europene și mondiale care își propun să dezvolte capacitatea profesională a celor ce lucrează în arii protejate și conservare, implicit prin proiecte, consultanță și mentoring.
Fundația Propark a fost înființată în 2008 pentru a găsi soluții la problemele legate de sistemul de arii protejate din România și pentru a răspunde acestor provocări.  Printre activităţile principale ale Propark regăsim 98 de cursuri şi seminarii pentru administratorii de arii protejate în ultimii 6 ani, programe de pregătire, formare de formatori şi consultanţă pentru domeniul ariilor protejate, introducerea în codul COR a ocupaţiei de specialist în arii protejate, cât şi întâlniri publice pentru cunoaşterea şi protejarea naturii.

Ultima oră

Comentariul meu