aproape 100 de sibieni au alergat în weekend pentru primul spital oncologic pediatric din românia

maraton bani spital copiiCirca 100 de sibieni, inclusiv copii, au alergat sâmbăta aceasta în cadrul celei de-a patra ediții a evenimentului sportiv caritabil “Sibiul Aleargă Pentru Spitalul Copiilor”, dedicat strângerii de fonduri necesare construirii primului spital independent de Oncologie și Hematologie Pediatrică din România.

De acesta dată, sibienii au donat peste 500 de euro prin taxa de participare, la care se adaugă circa 32 kg de monede, înregistrându-se un record în ceea ce privește numărul de participanți și fondurile colectate.
„Mă bucur să vad că tot mai mulți sibieni se alătura proiectului nostru. E dovada că împreună putem schimba viitorul acestor copii care suferă de o boală gestionată cu greu chiar și de către adulți. Cu pași mici, construim împreună ceva grandios,” a declarat Marius-Florin Dinu, organizatorul evenimentului de la Sibiu.
Este pentru cea de-a patru când Sibiul alergă, alături de alte orașe din România, în aceeași zi și la aceeași oră, pentru strângerea de fonduri dedicate primului spital oncologic pediatric din România. În acest week-end, 16 orașe au fost implicate în proiect.
După această ediție, Sibiul contribuie în total cu circa 1.500 de euro și aproximativ  50 de kg de monede la proiect. Următorul eveniment este programat pentru 10 octombrie.
Pentru a participa la crosul caritabil, sibienii au plătit o sumă simbolică de 1 leu. În plus, au fost încurajați să contribuie la această cauză cu mărunțișul de care nu mai au nevoie.
Viitorul spital, construit exclusiv din bani donați de către oameni – persoane fizice și juridice, va fi deținut și operat de fundația 1leu.org, fără sprijin din partea statului român. Se dorește a fi, așadar, un spital de la oameni pentru oameni – de această dată fiind vorba de copiii diagnosticați cu cancer.

Ultima oră

Comentariul meu