atentie – autostrada cunța - săliște se închide de luni. ce alternative aveți la dispoziție!

autostrada sbȘoferii care se aventurează începând din 7 septembrie pe autostrada A1, Sibiu – Deva, trebuie să aibă grijă la noile restricții ce intră în vigoare pe tronsonul dintre Cunța și Săliște. Acesta va fi în totalitate închis timp de aproape două luni pentru rezolvarea problemelor apărute aici.

Începând de luni, 7 septembrie 2015 , ora 8:00 , traficul rutier pe A1 Orăștie — Sibiu va fi restricționat între nodul rutier Săliște și nodul rutier Cunța (km. 270+020 — km. 292+455), în vederea remedierii degradărilor constatate la kilometrul 275+650 de metri al autostrăzii . Măsura de restricționare a traficului rutier se aplică pe o perioadă de aproximativ o lună și jumătate, în funcție și de condițiile meteorologice. Se va circula pe o rută alternativă, respectiv pe DN 1, între localitățile Săliște și Cunța.
De asemenea, CNADNR menţionează că, în conformitate cu prevederile contractului “Proiectare şi Execuţie Autostrada Orăştie – Sibiu, lot trei, ”antreprenorul are responsabilitatea deplină pentru remedierea defectelor apărute, atât în perioada de execuţie a lucrărilor, cât şi în perioada de garanţie (patru ani)”. Astfel, lucrările de remediere vor fi executate ”pe riscul şi cheltuiala” constructorului.
Lotul trei al Autostrăzii Sibiu-Orăştie a fost inaugurat în noiembrie 2014 de ministrul de atunci al Transporturilor Ioan Rus, în zonă venind şi premierul Victor Ponta.
Lotul are o lungime de 22 de kilometri, dintre care şase au fost afectaţi de alunecări de teren. Contractul pentru acest tronson a fost semnat în mai 2011, având o valoare de 182,9 milioane de euro. foto: alba24.ro

Ultima oră

Comentariul meu