video - foto zeci de meșteri olari expun în piața mare a sibiului la târgul olarilor. ce poți cumpăra!

olari piata mareDacă sunteți pasionați și iubitori de artă ceramică, atunci este obligatoriu să faceți o vizită în Piața Mare a orașului în acest weekend. Zeci de meșteri olari că așteaptă să le admirați și să le cumpărați produsele la ediția cu numărul 49 a Târgului Olarilor de la Sibiu.

Deschis iubitorilor de artă ceramică, încă de la primele ore ale dimineţii, târgul olarilor ne îmbie cu oale simple, realizate în cel mai pur stil tradiţional românesc, cu farfurii şi vaze cu motive geometrice, florale sau zoomorfe, dar şi cu obiecte decorative cu tentă modernă, viu colorate şi cu ceramica figurativă. La ediţia din acest an participă în jur de 200 de olari şi meşteri în ceramică figurativă, din 31 de judeţe din România şi invitaţi din Ungaria. Astfel, vizitatorii pot observa evoluţia şi preocupările meşterilor olari şi ceramişti de la an la an, noutăţile şi caracteristicile celor mai reprezentative şcoli de olărit din România: Horezu, Corund, Braniştea, Obârşa, Marginea, Oboga şi Vădastra,  Baia Mare etc. Nu vor lipsi demonstrațiile la roata olarului şi atelierele de olărit, mult îndrăgite de cei mai mici vizitatori ai târgului.

Sunteți așteptați aşadar, în Piaţa Mare a Sibiului, să cunoaşteţi meşterii olari, să vă târguiţi şi să duceţi acasă roadele talentului şi a muncii acestor meşteri populari, care dau viaţă lutului!
Târgul Olarilor se desfăşoară în Piaţa Mare din Sibiu, în zilele de 5 şi 6 septembrie 2015, între orele 9.00-20.00.
[fvplayer src=”http://youtube.com/watch?v=zVWGosSUqms” splash=”https://i.ytimg.com/vi/zVWGosSUqms/maxresdefault.jpg” caption=”TARGUL OLARILOR IN PIATA MARE DIN SIBIU”]

Ultima oră

Comentariul meu