Teatrul pentru Copii și Tineret „Gong” Sibiu își deschide cortina în noul sezon teatral de la Sibiu printr-o reprezentație dublă a spectacolului „Jucați-vă cu noi!”. Cele două reprezentații vor avea loc sâmbătă, 12 septembrie, ora 18:00 și, respectiv, duminică, 13 septembrie, de la ora 11:00.
Exaltant, interactiv și muzical, „Jucați-vă cu noi” este o improvizație după o idee a actorilor Teatrului Gong. Spectacolul urmărește aventura unui pui de leu căruia îi place să cânte și care pornește într-o călătorie de unul singur pentru a-și face prieteni alături de care să formeze o trupă. Actorii Gabriela Mitrea, Mircea Corcoveanu și Horațiu Dancu se folosesc de această poveste pentru a crea un show de divertisment în care le sunt prezentate copiilor valori ca pasiunea, curajul și loialitatea. O reprezentație plină de viață în care muzica și jocul de lumini creează o atmosferă plină de haz invitând fiecare copil să participe activ la desfășurarea spectacolului. Spectacolul este recomandat copiilor cu vârsta peste 3 ani.
În stagiunea 2015/2016 spectatorul va avea rolul principal în proiectele Teatrului pentru Copii și Tineret din Sibiu. „Din eroii mici, cresc oamenii mari de mâine, iar pentru noi e foarte important să interacționăm mai mult decât oricând cu publicul nostru pentru a ne putea defini noile strategii în lucru. În acest sens pregătim o campanie online sub sloganul descoperă eroul din tine, ce va fi lansată la jumătatea acestei luni, odată cu primul spectacol în premieră din acest sezon.”, a declarat Adrian Tibu, managerul teatrului.
Primul spectacol în premieră din această stagiune va fi prezentat duminică, 20 septembrie, de la ora 11:00. „Die Drei Schweinchen, die… Eigentlich Vier sind” sau „Cei trei purceluși, care…sunt patru” este o adaptare în limba germană ce poartă semnătura regizoarei Eva Labadi. „Cei trei purceluși, care…sunt patru” este un spectacol feeric, plin de umor şi creativitate, cu păpuşi simpatice şi actori la fel de simpatici, un show care încântă copiii ce îşi vor găsi aici noi prieteni imaginari. Povestea vorbeşte şi despre lumea contemporană, atât de obsedată de profit şi de bani pentru care nu se dă în lături de la nimic, ba chiar distruge locurile de joacă ale copiilor şi spaţiile verzi, adică elementele esenţiale în existenţa unui om (copilăria şi natura) pentru a face loc construcţiilor profitabile. Omul îşi sabotează propria existenţă. Desigur, toate acestea sunt povestite pe înţelesul celor mici, într-un basm care îmbină magia cu realitatea cotidiană. Din distribuția spectacolului fac parte actorii Jenö Major, Angela Páskuy, Adrian Prohaska, Andrei Hansel, Claudia Stühler, Daniel Neagu. Decorul și costumele spectacolului au fost create de scenograful Dio Zoltán, iar coloana sonoră a fost realizată de compozitorul Cári Tibor.
Seria „Atelierelor de Sâmbătă” continuă în noua stagiune și va fi deschisă de Aurelia Călinescu și simpaticul Rilă – Iepurilă sâmbătă, 12 septembrie, ora 11:00. În cadrul seriei de ateliere „Prima mea marionetă”, inițiată de Aurelia Călinescu, copiii vor învăța să confecționeze diverse tipuri de păpuși de teatru și marionete. „În luna septembrie vom crea împreună păpuși pe mână”, a decalarat Aurelia Călinescu. Următorul atelier va avea loc sâmbătă, 19 septembrie, tot de la ora 11:00 și va fi coordonat de Diana Ribana. Organizat sub titlul „Învățăm să spunem povești creative prin joc și lucru manual!”, atelierul își propune să realizeze măștile celor trei purceluși din poveste, iar cu ajutorul copiilor să reinventeze povestea scrisă de James. Orchard Halliwell-Phillips. „Ne vom transforma în personaje de poveste cu ajutorul măștilor, iar diverse materiale ne vor sta la dispoziție pentru a construi căsuțe ideale pentru cei trei purceluși jucăuși.”, le transmite Diana Ribana copiilor curioși.
Seria de ateliere este recomandată copiilor cu vârsta cuprinsă între 6 și 10 ani. Fiecare atelier are o durată de 1h30min. Înscrierile pentru primele două ateliere se fac exclusiv prin email la adresa secretariat@teatrulgong.ro, pe baza principiului „primul venit, primul servit”, în limita a 10 locuri pe fiecare atelier în parte și vor fi confirmate ca rezervat. Prețul unui bilet la atelier este de 14 lei și include toate materialele necesare.
Agenda de evenimente a lunii septembrie continuă, de asemenea, cu una dintre cele mai așteptate producții de animație din acest an din România. „Harap Alb” este povestea maturizării unui băiat în timpul unei călătorii iniţiatice în care învaţă să-şi facă prieteni, să găsească soluţii pentru situaţii complicate, să aibă încredere în oameni şi să deosebească binele de rău. La finalul acestui drum, Harap Alb merită răsplata pentru că a fost curajos, şi-a folosit inteligenţa şi şi-a exersat bunătatea. Spectacolul lui Gavriil Pinte vizualizează povestea aşa cum a fost ea scrisă de Ion Creangă: personajele sunt create din hârtie şi lemn, schimbările de decor şi costume se fac la vedere, sub ochii copiilor, iar povestea scrisă iese din carte şi capătă viaţă pe scenă. Spectacolul va fi prezentat duminică, 27 septembrie, ora 11:00.
Accesul publicului la spectacole se face pe baza biletelor puse în vânzare online (eventim.ro), la Librăriile Humanitas și în magazinele Germanos, Domo, Orange și Vodafone sau la sediul teatrului, cu o oră înainte de începerea spectacolelor. Prețul unui bilet este de 7 lei, tarif unic. Pentru biletele achiziționate în rețeaua Eventim se percepe un comision de 10%.