sony dsc
SONY DSC

În dimineaţa zilei de 29 august, în jurul orei 0840, pe DN 14, în afara localităţii Şeica Mare, s-a produs un accident rutier în urma căruia o persoană a fost rănită. Accidentul s-a produs în următoarele împrejurări: un bărbat în vârstă de 38 de ani, domiciliat în localitatea Şura Mică, în timp ce se afla sub influenţa băuturilor alcoolice, pe fondul neadaptării vitezei de deplasare la ieşirea dintr-o curbă deosebit de periculoasă, a pierdut controlul asupra maşinii, a intrat pe contrasens şi în coliziune cu un autoturism condus regulamentar din sens opus. În urma accidentului a rezultat vătămarea corporală a unei pasagere din maşina condusă regulamentar. În urma verificărilor efectuate, poliţiştii rutieri au constatat faptul că bărbatul de 38 de ani conducea autoturismul fără a deţine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicul iar testul efectuat cu aparatul etilotest a indicat rezultatul de 0,57 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În data de 30 august, în jurul orei 1140, în municipiul Sibiu s-a produs un accident rutier pe fondul neacordării de prioritate pietonilor. Un conducător auto în vârstă de 55 de ani, sibian, în timp ce conducea autoturismul pe str. Herman Oberth spre str. Bâlea, la ieşirea din sensul giratoriu, pe banda a doua, nu acordă prioritate de trecere unei femei în vârstă de 72 de ani, angajată în traversarea străzii pe trecerea pentru pietoni, marcată şi semnalizată corespunzător, accidentând-o uşor. În urma evenimentului rutier a rezultat vătămarea corporală uşoară a pietonului.
Un accident rutier grav s-a produs pe DJ 106 Sibiu – Agnita, în data de 30 august, în jurul orei 1300. O femeie în vârstă de 50 de ani, domiciliată în municipiul Sibiu, în timp ce conducea un autoturism pe DJ 106, având direcţia de deplasare Agnita – Sibiu, în afara localităţii Daia, pe fondul neadaptării vitezei de deplasare la condiţiile de drum, intră în derapaj, pătrunde pe contrasens şi se izbeşte de un copac aflat în afara părţii carosabile, pe partea stângă a direcţiei sale de mers. În urma evenimentului rutier a rezultat vătămarea corporală a conducătoarei auto şi a celor doi pasageri aflaţi în autoturism.
În data de 30.08.2015, în jurul orelor 1725, pe DN 7 s-a produs un accident rutier în urma căruia o tânără a fost rănită uşor. Accidentul s-a produs în următoarele împrejurări: Un conducător auto în vârstă de 36 de ani, cetăţean străin, în timp ce conducea un autotren, având direcţia de deplasare Vîlcea spre Sibiu, pe fondul unor preocupări de natură a-i distrage atenția în timpul condusului (s-a aplecat în cabină pentru a ridica un pix căzut), pierde controlul direcției de deplasare, pătrunde parțial pe sensul opus de mers, moment în care un conducător auto (23 ani, domiciliat în oraşul Ocna Sibiului), care circula din sens opus, pentru a evita impactul, trage dreapta de volan și intră în șanțul care mărginește sensul său de deplasare. Între cele două vehicule nu a existat impact. În urma accidentului a rezultat vătămarea corporală ușoară a unei pasagere din autoturism, în vârstă de 20 de ani. Conducătorii auto au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

Ultima oră

Comentariul meu