foto - s-a redeschis cârciuma unde a luat masa mihai viteazu. mâncăruri speciale în meniu!

butoiul afaraDupă o perioadă în care a fost închis din diferite motive, cel mai vechi restaurant din România și totodată locația în care Mihai Viteazu a sărbătorit victoria din 1599 de la Șelimbăr, își redeschide porțile.

De nici o săptămână cea mai veche crâșmă din oraș, cu o istorie de sute de ani în spate, și-a redeschis larg porțile. Butoiul de Aur, situat imediat sub pasajul scărilor care să în strada Faurului, a revenit la viață, cu un suflu nou și cu un meniu care te duce cu gândul la vremurile când aici luau masa, voievozi, domnițe sau oameni care au intrat în istoria neamului românesc precum Mihai Viteazu.
o bârfă de acum mai bine 400 de ani despre nimeni altul decât Mihai Viteazu. Se pare că vedeta anului 1599, după Bătălia de la Selimbăr, ar fi vizitat un local care există şi astăzi în Centrul Vechi al Sibiului.butoiul 2Restaurantul a aparţinut de-a lungul timpului unui număr de bucătari şi proprietari care au adus birtul construit în secolul XIV la opozanţa şi frumuseţea pe care le denotă acum.

Meniu boieresc
Actualii proprietari ai restaurantului vor face inaugurarea oficială a locației, la începutul lunii septembrie, dar dacă doriți să luați masa sau să serviți un vin sau o cafea, puteți să faceți deja acest lucru. mancare
Meniul este și el unul pe măsură. Aici regăsim și mâncarea servită de Mihai Viteazu, printre specialități fiind ”platou de plecat la oaste” sau ”ciorbă de foale”, preparatele fiind pregătite conform rețetelor de succes ale acelor vremuri. O mică terasă este și ea la dispoziția clienților, iar prețurile sunt accesibile pentru toată lumea.  Locația este deschisă în fiecare zi.

Ultima oră

Participă la discuție

3 Commentarii

  1. Sa nu uitam platoul de plecat la Istambul, platoul de plecat in USA, platoul de plecat in Madagscar si cireasa de pe tort era coceanul pe bat !

  2. ” Siiiiigur ca da, zi-se marmota impachetand ciocolata in staniol … ”
    Am auzit ca si Decebal si Traian au baut cate o cinzeaca pe acolo !!!
    Hai sa fim seriosi ca deja se frizeaza absurdul .. Istoria inca mai cerceteaza multe lucruri despre Mihai Viteazul si sibienii stiu EXACT unde a luat masa … :)))))
    Mai Nea’ Popescule, daca tot vrei sa faci reclama mascata, nu-i dedica un articol intreg, fa-o macar cu bun simt nu asa, ca n-om fi toti tampiti !

    1. Cooorect, nea Catalin ! Si mai erau platou de plecat la Istambul, platou de plecat in USA, platou de plecat in Madagascar si cireasa de pe tort era cocean pe bat !