Doi tineri, reporteră și cameraman, au fost uciși miercuri chiar în timpul unei transmisii în direct. Cei doi au fost executați de către un fost coleg, care mai apoi a fugit de la locul faptei și ulterior s-a sinucis.
Doi jurnalişti de televiziune au fost împuşcaţi mortal, miercuri, în timpul unei emisiuni transmise în direct, în statul american Virginia, informează presa americană. Conform autorităţilor, autorul atacului armat este, probabil, un fost angajat al postului de televiziune care avea transmisiunea în direct. După incident, presupusul atacator s-a împuşcat în cap.
Presupusul autor al atacului armat a decedat la spital, după ce s-a împuşcat în cap, anunţă autorităţile americane, citate de CNN.
„Suspectul în cazul atacului s-a împuşcat şi este în stare critică”, a comunicat Poliţia statului Virginia.
Bărbatul fusese blocat de poliţie pe Autostrada I-66, în zona Fauquier. Fiind încercuit de poliţie, suspectul, identificat drept Vester Flanagan, în vârstă de 41 de ani, s-a împuşcat în cap.
Potrivit unor surse, bărbatul ar fi fostul partener al reporterei ucise în atac, Alison Parker.
Incidentul a avut loc în comitatul Bedford din statul Virginia, în timpul unei transmisiuni a postului tv WDBJ7.
Postul tv local WDBJ1 a anunţat că doi angajaţi – reporterul Alison Parker şi cameramanul Adam Ward – au fost omorâţi în incident. Conducerea postului WDBJ7 a precizat că filmarea avea loc în mallul Bridgewater Plaza, în staţiunea Smith Mountain Lake, situată lângă orăşelul Moneta (Virginia).
Casa Albă a îndemnat din nou Congresul să legifereze în vederea unei bune reglementări a vânzării şi utilizării armelor de foc.
Deplângând un „atac armat tragic”, Josh Earnest, un purtător de cuvânt al preşedintelui Barack Obama, a subliniat faptul că Legislativul ar putea să ia măsuri „de bun simţ” în vederea limitării acestui fel de drame – „prea frecvente” în Statele Unite.
Hillary Clinton îndeamnă la oprirea violenţei, republicanii evită subiectul
Dintre candidaţii la succesiunea lui Obama, democrata Hillary Clinton s-a declarat „devastată şi furioasă”, într-un mesaj postat pe Twitter.
„Este necesar să acţionăm în vederea opririi violenţei implicând arme de foc şi nu mai putem aştepta”, a subliniat ea.
În rândul republicanilor, mai mulţi candidaţi la învestire ca Jeb Bush sau Ted Cruz şi-au exprimat în mod public susţinerea faţă de rudele victimelor, dar fără să facă vreo trimitere la legislaţia cu privire la armele de foc.
Preşedintele american a recunoscut în iulie, într-un interviu pentru BBC, că acest control al armelor va fi „cea mai mare frustrare” a preşedinţiei sale.