începe liga secundă - gaz metan se deplasează pe terenul ”bătrânei doamne”

white-paper-backgroundSâmbătă începând de la ora 11:00 formația condusă de Ion Balaur, Gaz Metan se deplasează pe terenul ”Bătrânei Doamne” a fotbalului Românesc, UTA Arad. Pentru Cristian Todea, meciul de pe stadionul Tractorul este unul special, acesta fiind până nu de mult jucătorul formației de pe Târnava Mare, între timp fostul mijlocaș central al Gazului a fost integrat în staff-ul tehnic al rădenilor ocupând postul de antrenor secund.

Loturile celor două formații

UTA ARAD

  • Portari: Alexandru Mitrea și Roberto Bodea, Mara Sebastian Bogdan
  • Fundași: Adrian Popa, Sorin Botiș, Adrian Dușan, Richard Filaret, Eric Wild, Benjamin Cotoc, Bogdan Burla, Blănaru Răzvan Florin.
  • Mijlocași: Norbert Varga, Vlad Michel Thomas, Marius Chindris, Dumitru Copil, Florean Dobrean, Daniel Adrian Gheorghiță, Sorin Strătilă, Adrian Pit, Claudiu Tudor.
  •  Atacanți: Ousmane Gueye Serigne, Cătălin Hlistei, Ciprian Rus, Daniel Bulza, Sorin Leucuța, Szekely Szabolcs, Szilagy Perju Dan, Adrian Petre, Curtuiuș.

UTA se prezintă la începutul campionatului cu un lot format din 29 de jucători, media de vârstă a acestora fiind de 23,9 ani. Vedetele formației conduse de pe bancă de către Roland Nagy sunt Sorin Strătilă, fost jucător la echipe precum Dinamo sau Astra Giurgiu, dar și atacantul Szabolcs Szekely care a evoluat în prima ligă pentru ACS Poli Timișoara.

GAZ METAN MEDIAȘ

  • Portari: Botoşer, Greab, Gurincu;
  • Fundaşi: Abrudan, Buzean, Creţu, I. Cristea, Muth, Vişa, Trif (junior);
  • Mijlocaşi: Băjenaru, Bic, Elton, Florean, C. Gheorghe, Ignat (junior), Al. Munteanu, C. Petre, T. Petriş, H. Răduţ (junior), R. Roberto, Olaru (junior), I. Stancu (sub 19), Şuşu;
  • Atacanţi: Figliomeni, Buziuc, Lullaku, Vitinho.

Gaz Metan i-a startul noului sezon al Ligii secunde cu un lot format din 28 de jucători, media de vârstă a formației de pe Târnava Mare fiind de 24,4 ani. Trecând la secțiunea ”vedete”, îi regăsim pe Ionuț Buzean și Azdren Llullaku, primul dintre ei este un veteran al formației din Mediaș, acesta a evoluat aproape toată cariera pentru Gaz Metan, spun aproape fiindcă pentru o scurtă perioada, Ionuț Buzean a fost împrumutat la Petrolul Ploiești unde a bifat 5 prezențe. Azdren Llullaku joacă de 3 ani la Gaz Metan devenind un jucător foarte important pentru echipa condusă de Ion Balaur, în această vară s-au vehiculat diferite nume în ceea ce privește o viitoare destinație pentru jucătorul Albanez. Dinamo și CFR Cluj ”au stat cu ochii pe Llullaku”, dar până la urmă acesta a rămas la Mediaș pentru a pune umărul la promovarea echipei alb-negre.

Transferuri

În ceea ce privește transferurile, formației din Arad i s-au alăturat 13 jucători, dintre care 5 de la formația C.S. Atletico Arad. Cel mai important jucător care s-a alăturat formației Arădene este atacantul Szabolcs Szekely care a revenit la echipa condusă de Nagy după ce în returul sezonului trecut, Szekely a fost golgheterul Arădenilor.

Gaz Metan a transferat 4 jucători în această vară, aceștia au vârste cuprinse între 19 și 23 de ani, cele mai importante transferuri fiind cele ale lui Bic și Florean, primul este un jucător foarte promițător în vârstă de 21 de ani, iar celălalt, un jucător care are deja un an de experiență în prima ligă sub culorile tricoului albastru ale formației Săgeata Năvodari. Gaz Metan a promovat mai mulți tineri jucători, iar Gurincu, Buziuc și Șușu au revenit la Mediaș după ce au fost împrumutați în sezonul trecut în eșaloanele inferioare.

Gaz Metan pornește din postura de favorită

Formația condusă de antrenorul în vârstă de 57 de ani, Ion Balaur pornește ca favorită din diferite motive, unul ar fi experiența mai mare, dar și faptul că majoritatea fotbaliștilor care au evoluat în sezonul trecut pentru Gaz Metan au rămas la Mediaș pentru a se lupta pentru promovare. Cum precizam și într-un articol precedent, Gaz Metan este văzută de către adversarele din Liga secundă ca favorită la promovarea în liga I. 19 jucători care au evoluat în sezonul trecut pentru lupi au rămas la Mediaș.

Iată ce spun jucătorii și antrenorii celor două echipe

”Este prima partidă în fața unei formații de liga a doua după mult timp, urmează un meci greu, fiind o formație nou promovată vor aborda cu multă ardoare această partidă, dar cred că noi ne vom impune și datorită experienței, dar și din pricina valorii. Echipa e pregătită pentru startul campionatului și e important să începem campionatul cu o victorie fiindcă ni se oferă un plus de moral. Nu ne cunoaștem adversarii, dar nu cred că va fi un dezavantaj acesta.” Declară fundașul Gazului Metan, Ionuț Buzean.

”Jucăm împotriva unei formații cu ambiții mari care are în lot jucători buni. Sper să fim pregătiți, să înțelegem că dacă nu dăm 100%, liga secundă va fi foarte dificilă. Este un inconvenient faptul că nu nu ne cunoaștem adversarii, dar obiectivul este clar, promovarea. Mergem să câștigăm jocul fiindcă avem valoare, dar fiind primul joc fiecare echipă are șanse egale.” A declarat antrenorul Ion Balaur pentru postul Nova TV.

”Întâlnim o echipă de liga I, zic eu, evident că Mediașul vrea promovarea. Te simți fotbalist cu adevărat când înfrunți fotbaliști de liga I. De la începutul periodei de pregătire ne gândeam la începutul Ligii a II-a. Avem echipă foarte tânără, cu câțiva fotbaliști experimentați de la care învățăm chiar și eu, chiar și ”Kiki” Chindriș, și noi suntem încă tineri. Împreună formăm o familie unită, muncim mult împreună și trăim cu sufletul la gură fiecare antrenament care trece până la meciul cu Mediașul!” A declarat jucătorul Arădenilor, Richard Filaret.

”Pentru noi e un început frumos, ne dorim să creștem și vrem să fim o echipă frumoasă, nu este un meci deloc ușor, dar suntem încrezători că vom obține un rezultat pozitiv.” A declarat antrenorul celor de la UTA, Roland Nagy într-o conferință de presă.

Arădenii consideră că principalul pericol pentru poarta lor este Albanezul Azdren Llullaku, jucător care a marcat până acum 14 goluri în tricoul Gazului Metan.

Meciul se joacă pe stadionul ”Motorul”

Până la urmă meciul se joacă pe stadionul ”Motorul” din Arad după ce acesta a fost omologat de către reprezentanții Federației. În acest moment stadionul ”Francisc Neuman” cunoscut și sub numele stadionul UTA se află în reconstrucție.

După meciul cu UTA, Gaz Metan revine la Mediaș pentru a primii vizita celor de la Târlungeni în timp ce UTA evoluează în etapa viitoare în fața unei alte echipe venite din prima ligă, Universitatea Cluj.

Ultimele întâlniri dintre Gaz Metan și UTA au fost în sezonul 2001-2002, atunci s-a înregistrat o victorie 1-0 a Arădenilor pe teren propriu, în timp ce la Mediaș scorul a fost 1-1.

Gaz Metan a retrogradat din prima ligă după ce sa clasat pe poziția a 14-a în timp ce UTA este o formație nou promovată în liga secundă,

Meciul dintre UTA și Gaz Metan se joacă sâmbătă de la ora 11:00 pe stadionul ”Motorul” din Arad.

 

Ultima oră

Comentariul meu