foto – incendiu la centrul de afaceri al lui carabulea. intervin pompierii! e doar un exercițiu!

incendiu centru de afaceriMai multe echipaje de pompieri și de la SMURD din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență din Sibiu au intervenit joi dimineață la Centrul de Afaceri din Sibiu, de vizavi de Sala Transilvania. Traficul în zonă a fost închis! Din fericire vorbim de un exercițiu al pompierilor în caz de incendiu.

Agitație mare joi dimineață pe strada unde este amplasat centrul de afaceri deținut de milionarul sibian Ilie Carabulea. Mai multe echipaje de pompieri, mașini de intervenție în caz de incendii și ambulanțe SMURD s-au deplasat în zonă pentru un exercițiu de exersare a intervențiilor în caz de incendiu. ”În fiecare săptămână se fac astfel de exerciții în tot județul Sibiu. Vorbim de exersarea intervențiilor în caz de incendii”, a explicat căpitan Bianca Sabău, purtător de cuvânt al ISU Sibiu, pentru oradesibiu.ro.

Pe parcursul desfășurării acestui exercițiu, traficul rutier în zona intervenției a fost restricționat în totalitate.

Scenariul exercițiului
Cinci echipaje de pompieri  și două echipaje S.M.U.R.D. din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu au participat joi, 27 august a.c., la un exerciţiu cu forţe şi mijloace în teren desfăşurat la un obiectiv situat pe Strada Nicolaus Olahus din municipiul Sibiu, cu următorul scenariu:
S-a produs un scurtcircuit la instalația electrică, fapt ce a generat izbucnirea unui incendiu în interiorul obiectivului, la etajul 13, cu pericol de propagare la celelalte etaje.
Din cauza fumului produs prin arderea izolației cablurilor electrice, s-a creat panică între angajați, iar două persoane nu s-au putut evacua. În scurt timp incendiul s-a propagat pe o suprafață de aproximativ 600 mp.
Astfel, în urma apelului la numărul unic de urgenţă 112, la faţa locului s-au deplasat în cel mai scurt timp posibil, cinci autospeciale de pompieri și două  echipaje SMURD, care au acționat atât pentru localizarea şi lichidarea incendiului, cât şi pentru protecţia zonelor învecinate. De asemenea, în încercarea de a părăsi clădirea, două dintre persoanele aflate în interior a fost intoxicate cu fum. Astfel că, echipajele de căutare-salvare şi de prim-ajutor au intervenit pentru scoaterea acestora din spaţiul incendiat şi acordarea asistenţei medicale de urgență.
Exercițiul a fost realizat cu scopul verificării modului și a capacității de organizare și conducere a intervenției în cazul producerii unei situații de urgență generată de un incendiu.

Ultima oră

Participă la discuție

3 Commentarii

  1. un titlu care doar cauta senztionalul.. era doar un exercitiu, nimic spectaculos. inapoi la scoala de jurnalistica cu voi!

    1. In titlu scrie clar ca e vorba de un exercitiu… Poate ar fi bine sa va mai uitati odata si apoi sa comentati…

    2. De la un trecator: probabil ca Mr. „Bibanu” a urmat/urmeaza si el jurnalistica si-si priveste colegii de sus.
      O chestie care nu va va aduce multe bucurii in viata, Mr. Bibanule…

      Nu e frumos si sustinator, ceea ce faceti.
      Cu totii trebuie sa crestem, de undeva, iar saitul de fata prezinta lucruri chiar interesante.